З наступаючими: Сергій Рижук пообіцяв відродження усіх галузей промисловості та народного господарства Житомирської області

Рік завершується. Усі підбивають підсумки своєї роботи. Звичайно, підсумки мають бути гарними, а прогнози на наступний рік – оптимістичними. У першу чергу, це стосується влади, яка просто зобов’язана підтвердити свій мандат довіри в очах простого народу…

Саме тому, коли сьогодні об 11 годині ранку в залі Житомирського телецентру керівник області Сергій Рижук та голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський скликали підсумкову річну прес-конференцію для ЗМІ, стало очевидно – почуто буде багато позитиву про діяльність обласної та житомирської міської влади та виключно оптимістичні прогнози на рік наступний.

Так і сталося. А по іншому і бути не могло. Сергій Рижук, у притаманній йому манері, спочатку зупинився на тій складній «жахливій спадщині», бюджетній дірці, яку нинішній владі залишили її попередники. На переконання глави області, уряд успішно долає цю проблему – бюджетна діра скорочується, держава з кожним місяцем все більше і більше надає нашій області дотацій, які покривають не лише захищені статті бюджету, а й сприяють інноваційному розвиткові.

Сергій Рижук, глава житомирської ОДА: «Але і ми не сидимо без діла. Ви знаєте, як вже набридло дивитися на те, як наші чиновники лише випрошують у держави грошей, не пропонуючи жодних шляхів покращення економічної ситуації. Так, Житомирщина – дотаційна область, але це не значить, потрібно сидіти склавши руки, клянчити, спираючись на свою організаторську неспроможність.

Такої практики у нас вже немає і більш не буде! Чи не щодня, або я, або мої заступники на різного роду нарадах зустрічаємось із Президентом, прем’єр-міністром, головою Верховної ради, іншими високими особами. Ми пропонуємо конкретні шляхи виходу по кожній галузі. І тому, якщо нам дають гроші, то не просто так, а під реалізацію конкретних проектів.

Так, ми, за рахунок державної підтримки, продовжуємо газифікацію області. Видобувна галузь отримає величезні грошові вливання. Але, нам не потрібен такий розвиток галузей промисловості, за яким райони де видобувають дорогоцінні корисні копалини, так і залишаться бідними та не облаштованими, якими вони є зараз. Ми так і сказали: «Розвиток промисловості має йти лише на благо людей та області, а не навпаки».

Сергій Рижук окремо охарактеризував стан справ у кожній сфері господарства. Висновок один: практично усі вони занедбані, проте їхнє відродження – справа найближчого часу. У теперішнього керівництва Житомира та області для цього є усі умови – повна підтримка дії житомирської влади збоку Президента, Уряду, Верховної Ради, відсутність протистояння на рівні Житомир-область, повне порозуміння Житомирської обласної державної адміністрації та Житомирської обласної ради, слабкість опозиції, зосередження матеріальних та організаційних ресурсів, іншими словами – така бажана “регіоналами” вертикаль влади.

Як кажуть, Бог у поміч. Працюйте, підтверджуйте свої наміри та обіцянки. Бо якщо не вийде – кивати, справді, не буде на кого…

Сергій Рижук та Йосип Запаловський грунтовно підготувалися до прес-конференції

Сергій Рижук акцентує на позитивних тенденціях розвитку області, навіть незважаючи на багато невирішених питань

Житомирський міський голова Володимир Дебой у звичному для себе оточенні – серед заступників голів ОДА

Сергій Рижук: “З 26-го місця за темпами економічного зростання наша область підсколича на третє! Хіба це не результат?!”

… все буде добре…

Сергій ФЕЩЕНКО, Марія БІКЕРСЬКА Репортер Житомира