З такими сусідами і ворогів не треба. Кримінал Житомира

Якщо запитати будь-якого автовласника, чого він боїться найдужче, то, швидше за все, відповідь буде такою: поганих доріг та автомобільних крадіжок.

Так, нещодавно до чергової частини Корольовського райвідділу УМВС України в Житомирській області зателефонував 48-річний житель обласного центру з повідомленням, що невідомі особи намагаються здійснити крадіжку із його автомобіля «Опель-Аскона». Варто відзначити, що в цій напруженій ситуації власник автівки повівся досить виважено та, не проявляючи невиправданого «геройства», дочекався приізду патрульно-постової служби, повідомляє прес-служба житомирської міліції.

Прибувши на місце пригоди, міліціонери помітили двох молодиків, які перерізавши клеми, намагалися викрасти з «Опеля» акумулятор, та одразу ж затримали їх.

В ході документування автокрадії розповіли, що перед тим, як «піти на справу» вони проводили час в одному з житомирських кафе, де вживали спиртні напої.

Ольга Семенюк, інспектор Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області: “Коли ж гроші закінчилися, «любителі» оковитої почали вирішувати де б швидко роздобути грошенят. Як об’єкт «збагачення» вибрали автомобільний акумулятор, який можна було б, на їхню думку, швидко продати. Недовго роздумуючи, вони направилися до найближчого будинку, знаючи, що біля нього власники частенько залишають на ніч свої автівки. На місці чолов’яги вибрали іномарку та «взялися до діла»: зламавши дверний замок, проникли до салону, відкрили капот автомобіля та зняли акумулятор, але на заваді їм стали міліціонери. Завдяки оперативним діям правоохоронців даних осіб було затримано під час скоєння злочину.”

Сергій Рябошапка, начальник Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області: «Затримані виявилися жителями Житомира, 27 та 30 років, які вже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення грабежу. До речі, цікавим є те, що один із зловмисників був сусідом потерпілого».

Наразі Корольовським райвідділом міліції вирішується питання щодо порушення проти чоловіків кримінальної справи за ч.2 ст. 185 Кримінального кодексу України. Цією статтею передбачено покарання у вигляді арешту на строк від трьох до шести місяців або обмеження волі на строк до п’яти років або ж позбавлення волі на той самий строк.

Сусід машину не загнав у гараж – на ранок отримав “сюрприз”…

П’янчуги з дверними автозамками – не церемонилися…

… і довіряй після цього людям…

Репортер Житомира