Здравствуй, водка, новый год… Встретить Новый год без спиртного. Слабо? (мнение читателей Репортер Житомира)

Встретить Новый год и не напиться – задание, практически невыполнимое для немалой части наших граждан. Ну, просто непонятно, почему провожание старого и встреча нового года должно обязательно сопровождаться непомерным «спиртовливанием»… Неужели на нас так повлияла «Ирония судьбы, или с лёгким паром»?

Возможно, срабатывает психология: Новый год, сам по себе создаёт состояние эйфории, веселья, сказки, позитива. В новогоднюю ночь люди разгружают психику, стараются забыть о своих проблемах, думают только об хорошем. Тот же эффект даёт и алкоголь. Ведь мы пьём, в первую очередь, чтобы расслабиться, успокоится, забыться. Кому что ближе…

Так вот, возможна ли в нашей «пропитой ментальности» встреча Нового года без спиртного, либо же с умеренным его употреблением? Мы спросили читателей Репортер Житомира.

Галка Ковальчук:

“Цілком можливо! ))) Все залежить від людей з якими зустрічатимеш Новий рік.Чи не так?))Споживання алкоголю можна звести до мінімуму або взагалі його викреслити зі списку новорічних покупок, якщо класна і весела компанія якій не потрібні штучні стимулятори.___))) Проте,зважаючи на наш менталітет без шампанського не обійтись. А ще, хотілося б сказати, що дитяче шампанське – це зло.”

Мария Голяченко:

“Для мене це можливо. Я думаю, що достатньо просто бокалу шампанського-символічно, щоб зустріти новий рік. Щоб був гарний натрій і весело всім-треба продумати якісь заняття на цілий вечір. Але якщо говорити про людей взагалі-то таке навряд чи їм сподобається. Я знаю дуже мало людей, яким було б цікаво просто повеселитися. Багато кому “просто необхідно” святкування Нового року перетворити на чергову п’янку – вони так звикли.”

Александра Соловьева:

“Тверезе святкування – це не про наших людей. Кажу, не просто для “красного” слівця, це власні спостереження. Наші люди краще щось з їжі не докуплять, недоприготують, але пойло на столі буде і в солідних кількостях. Не щоб це вже геть погано (справжні хороші вина по трошку – це навіть корисно), але ж, люди добрі, на наших столах реально пойло, і ніяк інакше, судячи з його якості і тієї кількості, яку святкуючі збираються видудлити.

Це якась шизофренія. Людині обов”язково треба набратися, щоб повеселитися, бо інакше – свято не свято. І чим більше будеш п”яний , тим прикольніше, бо ж буде що згадати. Удачі цим людям і підтримки їхній системі травлення. Особисто в мене зайвої печінки і шлунку нема. Та компанія, у якій я зустрічаю Новий рік практично уся непитуща, а весела, ніби дуже п”яна. Ось так)))))”

Вика Концедайло:

“Новый год – и никакого алкоголя!!! Мы с друзьями не употребляем алкоголь вообще, и могу сказать , что праздники у нас проходят весело и на хорошем уровне, если б кто раз попал, захотел бы еще!!”

Олег:

“Я думаю що можливо, але тiльки якшо є щось посерйознiше…)))

Интересный факт: Всемирная организация охраны здоровья рекомендует в новогоднюю ночь придерживаться таких доз употребления спиртного: мужчинам – не более 50 грамм крепкого спиртного напитка, женщинам – наполовину меньше (25 грамм). Нормы безопасного употребления сухого вина – 250-300 грамм.

А вам слабо в эту новогоднюю ночь прислушаться к совету уважаемых медиков? )))

Репортер Житомира