Житомирські прикордонники за рік роботи зібрали цілий арсенал контрабанди, зброї та наркотиків (фотозвіт року)

У цьому році прикордонниками Північного регіонального управління ДПСУ затримано 1343 порушники державного кордону, припинено 1587 спроб переміщення контрабандних товарів на суму більше 51 мільйони гривень, виявлено 4400 незаконних мігрантів, вилучено 282 одиниці зброї, 1811 боєприпасів, 14,5 кг наркотичних речовин, повідомляє прес-служба Північного регіонального управління ДПСУ.

Активізувалися “перебіжчики”

Збільшилась кількість виявлених порушників законодавства України, які намагалися перетнути кордон за чужими документами на 45%, та з технічно несправними документами більше на 44%. Найбільші показники за даними напрямками має колектив Луцького загону.

“Сірі” автомобілі

Охоронцями кордону протягом звітного періоду в пунктах пропуску виявлено 75 автомобілів, які переміщувалися через кордон, як викрадені або такі, в яких номера агрегатів не відповідають даним реєстраційних документів, що більше за показниками минулого року у 2,5 рази.

І по суші і по воді…

В рамках протидії протиправної діяльності у внутрішніх водах прикордонним персоналом північного кордону оглянуто 194 судна, затримано більше 38 порушників, вилучено 730 метрів сіток. Забезпечено контроль за плаванням українських та іноземних суден на річках Дніпр та Прип’ять.

Наркотики, контрабанда, рабство

За результатами протидії злочинності на державному кордоні протягом звітного періоду самостійно і у взаємодії з іншими правоохоронними органами виявлено 42 групи в складі 112 осіб, які були причетні до контрабанди наркотиків, торгівлі людьми, незаконної міграції, контрабандної діяльності.

Відповідальність

У 2010 році до адміністративної відповідальності притягнуто 9 тисяч 255 осіб, сума накладених штрафів на них склала 670 тисяч гривень. Припинено протиправну діяльність 35 груп, 55 осіб притягнуто до кримінальної відповідальності.

В умовах живописної природи вони борються злочинністю, у тому числі – міжнародною

Допомагають у цьому не лише сучасні зразки техніки та оздроєння, а й вірні службові собаки

Житомирські прикордонник охороняють батьківщину як на суші, так і на воді!

Найбільш екстремальні – зимові умови

Репортер Житомира