Житомиряни їздитимуть на київських тролейбусах і вінницьких трамваях

Міський голова Житомира Володимир Дебой, очевидно, взявся за модернізацію рухомого складу ЖТТУ. Вчора до Житомира прибула партія вінницьких трамвайних вагонів марки Tatra KT-4SU виробництва Чехословакії. Вартість покупки – 1 мільйон 105 тисяч гривень, повідомляє нашому сайтові прес-служба житомирської міської ради.

Гроші, звичайно ж, немаленькі. Проте керівництво міста запевняє, що ці трамваї хороші. Мовляв і енергії на 30% менше споживають і вуличного шуму практично не створюють і без ремонту 10 років їздити будуть.

Звичайно, за вінничанами нам поки не угнатися – ті вже запустили у своєму місті сучасні трамваї європейського зразку. І все ж, варто радіти тим, що маємо: принаймні наша міська влада хоча б демонструє бажання рятувати ТТУ від повного банкрутства. Ну не такі «круті» як у Вінниці трамваї у нас будуть, головне, щоб вони їздили, щоб колію не здали на метал, а території депо не роздерибанили «успішні підприємці».

Міський голова йде ще далі – в найближчому майбутньому можлива закупка київських тролейбусів теперішнього зразку, після того, як у рамках проекту ЄВРО-2012 кияни оновлять свій рухомий склад. Користуватимемося «секунд-хендом»… Ну і що з того?

Повторюся, головне, щоб ТТУ вижило, тролейбуси та трамваї у Житомирі ходили із зручною для житомирян періодичністю. Адже, які б там переваги не мали маршрутки, тролейбуси та трамваї дуже часто підстраховують та допомагають дістатися потрібного місця.

Трамваї обіцяють проходити 10 років без ремонту

Сергій ФЕЩЕНКО Репортер Житомира