Антимонопольний комітет заборонив “Житомиргазу” зловживати монопольним домінуючим становищем

У розповсюдженій Антимонопольним комітетом України інформації, деякі товариства та підприємства Житомира та області не дуже гарно себе поводили, за що й поплатилися штрафними санкціями та не досить приємними згадуваннями у пресі. Зокрема, йдеться про:

Зловживання монопольним (домінуючим) становищем:

1. Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України рекомендувало ПАТ “Житомиргаз” припинити дії з ознаками зловживання монопольним становищем. Як встановило відділення, ПАТ “Житомиргаз” не уклало з кооперативом по газифікації дачного масиву “Бобрівський – 2” договір на технічний нагляд за будівництвом газопроводу та не прийняло в експлуатацію побудований газопровід внаслідок чого не видало власникам дачних будинків технічні умов на газифікацію їх будинків.

2. Припинило дії ТОВ “Бердичівзернопродукт” з ознаками зловживання монопольним становищем. Як встановило Відділення, Товариство встановило економічно необґрунтовані тарифи на комплекс послуг із зберігання зерна. На вимогу Відділення Товариством приведено тарифи на комплекс послуг із зберігання зерна у відповідність до вимог конкуренційного законодавства.

Недобросовісна конкуренція:

Житомирське обласне територіальне відділення АМКУ припинило дії з ознаками недобросовісної конкуренції у вигляді поширення інформації, що вводить в оману, з боку ФОП Протасевич О.О. Як встановило відділення, підприємець, яка здійснює реалізацію будівельних матеріалів, розмістила на зовнішній стіні магазину “ОМАХ ЦЕНТР” в місті Житомирі плакати з текстовою інформацією зі словами: “Найнижча ціна в місті”. На вимогу Відділення підприємець припинила порушення.

«Інформаційні» порушення конкуренційного законодавства:

Житомирське обласне територіальне відділення АМКУ оштрафувало ТОВ «Юлтис» на 17 тисяч гривень за неподання інформації у встановлений законодавством термін.

Репортер Житомира