“Чим довше стоїш над прірвою, тим важче у неї стрибнути”. Роупджампінг у Житомирі. Місцеві екстремали показали чудеса безстрашності (фоторепортаж)

Це треба було прийти і подивитися, як у Житомирі з пішохідного мосту в парку Гагаріна стрибали місцеві екстремали!!! Їм не завадила ні зима, ні відлига, ні мокрі ноги – довіритися професіоналам, одягнути спеціальну екіпіровку і стрибнути вниз – завдання, посильне не для усіх. Проте, справжніх сміливців зібралося близько двох десятків. Видовище було варте уваги сайту Репортер Житомира, який не міг пропустити цю подію.

Насправді, спочатку дуже страшно навіть дивитися на те, як хтось стрибає. Все ж, висота немаленька… Стрибали над землею – на Тетереві лід практично вже розтанув. Русло повністю звільнене від льоду, бік річки зі сторони міста на 20 метрів охоплений досить крихким льодом.

Шокувало те, що місцеві рибалки ловили рибу практично за два метри від обриву люду і початку русла річки. Кореспондент Репортер Житомира не наважився вийти на крихкий лід та поспілкуватися з екстремалами-рибалками. Усі погодилися на тому, що ловити рибу у таку відлигу і на такому крихкому льоду – в 100 разів екстремальніше і небезпечніше для життя, ніж стрибати з мосту, використовуючи знаряддя для роупждампінгу.

Команда організаторів використала подвійний альпіністський динамічний канат, здатний витримати до 3-х тонн навантаження та професійне знаряддя. Організатори запевняють, що у них безпека стрибка – на найвищому рівні, про що свідчить відсутність будь-яких навіть мінімальних травм «стрибунів» за увесь час проведення подібних заходів на житомирському пішохідному мосту у парку Гагаріна.

Загалом, усі присутні отримали заряд позитивних емоцій, гарне спілкування. Ті ж хто стрибнув – «повні штани» адреналіну та відчуття, які словами не описати, і які доступні лише у момент відриву і вільного падіння.

Для тих хто не наважився, або з якихось інших причин сьогодні не зміг стрибнути, зможуть здійснити свій задум у лютому місяці.

Як стрибали житомирські екстремали – дивіться фоторепортаж, підготовлений Репортером Житомира.

Саша:

-Чи стрибали ви до цього?
-Ні, це мій перший стрибок, та я впевнений, що не останній
-Які враження від стрибка у вас?
-Супер, емоції мене переповнюють, таке класне відчуття.
-Що ви можете побажати тим, хто ще не наважився стрибнути?
-Стрибайте, це зовсім не страшно і безпечно, а відчуття польоту ні з чим не зрівнянне.

Вікторія, полюбляє екстремальний спорт, стрибає вперше:

Люблю лазити по скелях, кататися на ковзанах, взагалі екстремальний спорт – це моє. Коли дізналася, що у Житмоирі організовують стрибки з мосту Гагаріна – одразу ж вирішила – треба спробувати. Взагалі-то не так вже й страшно. Я довго не вагалася. Адже чим довше стоїш на краю, тим більше боїшся стрибка.

Андрій:

-Звідки ви дізналися про RopeJumping ?
-Подруга розповіла, що в нас в Житомирі відбувається таке.
-Що можете сказати стосовно вашого стрибка?
-Все було супер, окрім погоди, трохи прохолодно
-З чим можна порівняти ці відчуття?
-Раніш думав, що їзда на мотоциклі це найбільший адреналін, але зараз я бачу, що помилявся. У стрибку є і швидкість, і висота, і адреналін.
-Чи варто популіризувати цей вид спорту надалі.
-Звісно варто, це дуже круто.

Ярослав, київський екстремал:

В Житомир ми їздимо з Києва за екстрімом. Сьогодні ми відкриваємо сезон. Хоч і холодно, та що його робити – “нудьга бере”, треба ж якусь встряску робити! Нам у Києві взагалі заборонили стрибати. Раніше для роупджампінгу ми використовували парашютну вишку на Трухановому острові. Але зараз цей об’єкт приватизовано, відповідно і доступ до вишки – заборонений. З нас взяли розписку, що ми не будемо стрибати з київських мостів. Тому кияни їздять на роуджампінг у Житомир. Для нас це справжнє свято.

В Житомирі для роупджампінгу усі умови – достатня висота, чудовий краєвид, простір під мостом вільний від колон, інших перешкод, на які можна наштовхнутися. Стрибати з житомирського пішоходного мосту доволі моторошно, але й дуже захопливо. Раджу це відчуття спробувати усім!

Сергійко:

-Це перший ваш стрибок?
-Ні вже аж 32, я півтора року займаюсь роупджампінгом.
-А взимку ви стрибали?
-Так
-А яка різниця між зимовими та літніми стрибками?
-Ну влітку легше тому, що одяг зручніший і ось в принципі вся відмінність.
-Пару слів новачкам цього виду спорту?
-Стрибати треба за власним бажанням, але запевняю, що тут все безпечно і нема нічого страшного, а відчуття після стрибка – неповторні

Екстремал-початківець (дівчина відмовилася назвати своє ім’я, оскільки не змогла стрибнути, перебуваючи на краю прірви):

Дуже страшно. Дуже хотіла і хочу стрибнути, але страх виявився паралізуючим. Не змогла відпустити руки… Якщо сьогодні не стрибну – почекаю до весни. Тоді точно наважусь )

Торі:

-Чому ви все таки не наважились стрибнути?
-Мені наснилась автокатастрофа і я вирішала відкласти свій перший стрибок до наступного при’їзду роупджамперів.
-Тобто ви вірите в різні прикмети?
-Ну скоріш за все так, ніж ні.
-А як вам загальна атмосфера тут на мосту?
-Кльво все тут і я обов’язково стрибну наступного разу.

Павло, організатор сьогоднішніх стрибків:

За моїми плечами – 79 стрибків. Житомирський міст – дуже гарний та безпечний. Тут немає де вдаритися. Вже восьмий раз ми в Житомирі стрибаємо – жодної надзвичайної ситуації не трапилося. Усі цілі, здорові та задоволені. Кожного з бажаючих ми візуально оглядаємо, визначаємо фізичний та психологічний стан. Людей із серцево-судинними захворюванями, п’яних та неадекватних до стрибків не допускаємо. Проводимо детальний інструктаж, вдягаємо спорядження і… вперед!

Наступні стрибки у Житомирі проведемо вкінці зими. Приходьте, стрибайте – не пожалкуєте!

Сьогодні у Житомирі пройшло справжнє свято екстріму

Близько 20-ти чоловік наважилися на відчайдушній крок – стрибнути з мосту у парку Гагаріна

Організатори зробили стрибки з мосту максимально екстремальними та безпечними

Спорядження “стрибуна” – найбільш відповідальний момент

Хто наважиться перелізти через огородження?…

Останні приготування, мить безмежного страху і…

… те, що не опишеш словами…

Знизу вже чекають…

Зробити крок у безодню – під силу не усім

Ця дівчина два рази намагалася стрибнути, але в останній момент не змогла подолати страх. Якщо чесно, просто перелізти через огорожу мосту – вже подвиг

Досвідчені роупджампери підбадьорюють новачків

… в цей час глядачі гріються: хто чаєм, хто поцілунками )

В цей час все стрибають і стрибають)))

З мосту Гагаріна у Житомирі відкривається чудова панорама

Сергій ФЕЩЕНКО, Назар РУДОЙ Репортер Житомира