Для житомирян найважливішим чинником при працевлаштуванні є розмір заробітної плати

Упродовж останніх трьох місяців на веб-сторінці Житомирського обласного центру зайнятості проводилося опитування на тему «Обираючи місце роботи, на що Ви звернете увагу перш за все?» з кількома варіантами відповідей.

Виявилося, що більш як для половини респондентів (56%), найважливішим чинником є розмір заробітної плати. При цьому графіком роботи (10%) та обсягом роботи (10%) потенційний працівник майже не переймається. Напрошується висновок: сьогоднішній шукач роботи готовий жертвувати вільним часом, виконувати будь-яку роботу, йти на всі поступки – заради високого заробітку.

Не став важливим критерієм у виборі робочого місця і колектив, якому віддали свою увагу 11% опитаних. А відстань роботи від дому цікавить всього 2% тих, хто взяв участь в опитуванні.

І найтривожніше. Лише кожен десятий респондент (11%) переймається проблемою офіційного працевлаштування, незважаючи на те, що неоформлені належним чином трудові відносини працівника та роботодавця не дають гарантій соціального захисту в майбутньому – повідомляє прес-центр Житомирського регіоналного центру зайнятості.

Людина щаслива тоді, коли отримує задоволення від своєї роботи. Але, на жаль, у реаліях сьогоднішнього життя більшість людей вимушені не зважати на задоволення і погоджуються працювати за будь-яких умов, аби отримувати заробітну плату, необхідну для проживання на сучасному рівні.