Молодіжна партія України відсвяткувала Новорічні свята зі знедоленими дітьми

Знайомство житомирян із проблемами знедолених дітей і спільна допомога їм – це і було метою акції, яку протягом місяця проводила Житомирська міська організація Молодіжної партії України.

Усі небайдужі, найперше, студенти, збирали одяг, м’які іграшки, засоби гігієни, аби в переддень Миколая відвести їх в дитячий розподільник. І ось у п’ятницю, 17 грудня, молоді люди приїхали до своїх маленьких друзів та влаштували для них веселе родинне свято з солодощами, конкурсами та гарним настроєм.

«Розподільник від інтернату відрізняється тим, що це місце, куди міліція привозить дітей з вулиці, – розповідає керівник Житомирської міської організації Молодіжної партії України Олександр Кузьменко. – В розподільнику вони перебувають три місяці, під час яких дітей намагаються повернути батькам або ж їм підшуковують нову сім’ю чи віддають в інтернат. Суть акції, звісно, не в подарунках, а в душевному теплі, розумінні дітьми, що вони не є для нас чужими, а лише тимчасово знедоленими. Найголовніше – дати віру, що все буде добре, а майбутнє цих діток повністю в їхніх руках».

Першим етапом акції «Допоможи знедоленим дітям» був збір коштів для діток по гуртожитках міста. Другим етапом став інтернет-аукціон «Купи знайомство» серед студентів. Кожен бажаючий міг викласти себе як лот на побачення 19 грудня, а інші могли купити побачення з людиною, яка сподобалась. Виручені гроші також були передані до дитячого розподільника.

Крім того, молоді люди організували фотовиставку, яку побачили студенти Житомирського національного агроекологічного університету, Житомирського державного університету імені Івана Франка та Комерційного технікуму. На виставці студенти могли побачити яскраві дитячі обличчя, картини з життя в розподільнику. А також кожен міг поповнити доброчинну скриньку коштами для діток. Загалом під час акції «Допоможи знедоленим дітям» було зібрано близько 1500 гривень.

Як розповіли активісти Молодіжної партії України, вони постійно зустрічаються з дітками, влаштовують для них цікаві акції вже протягом довгого часу. Ось і в переддень Миколая діти радо вітали своїх старших друзів, завзято грали в цікавих конкурсах, смакували солодощами, а також подарували гостям власноруч зроблених миколайчиків та гарну святкову виставу.

Новорічним подарунком Молодіжної партії України стало річне забезпечення дітей розподільника науково-популярною преcою.

«Ми вирішили зробити річну підписку цих діток на науково-популярні всеукраїнські дитячі журнали та газети. Адже запорукою успішного майбутнього нашого міста та країни є інтелектуально багаті, різнобічно розвинуті діти», – сказав Олександр Кузьменко.

Далі буде… Творимо майбутнє разом!

Віктор Мельниченко