На Житомирщині засудили працівників управління Пенсійного фонду за незаконно нараховану пенсію

Троє працівників управління Пенсійного фонду України в Радомишльському районі Житомирської області, зловживаючи службовим становищем та посадовими обов’язками, скоїли посадовий злочин, яке кваліфіковано за частиною 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), частиною 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України. Про це сьогодні, 10 січня, повідомили в прес-службі Генпрокуратури України.

Як повідомляється, одна з обвинувачених, перебуваючи на посадах у державній установі, діючи умисно, в інтересах третьої особи – місцевого жителя, всупереч інтересам служби, з метою сприяння в незаконному призначення пенсії на пільгових умовах підробила офіційні документи про призначення йому пенсії за віком на пільгових умовах. Хоча їй було достовірно відомо, що цей громадянин права на таку пенсію не мав у зв’язку з відсутністю необхідного пільгового стажу роботи.

Надалі підроблений документ підписали також заступники начальників двох відділів УПФУ в Радомишльському районі.

“На підставі завідомо неправдивого протоколу (за період з грудня 2005 по листопад 2009 року) громадянину неправомірно нараховано та виплачено пенсійних коштів на загальну суму понад 82 тис. грн, що у двісті п’ятдесят і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян. Такі злочинні дії посадових осіб спричинили державі тяжких наслідків у вигляді матеріальної шкоди на вказану суму”, – повідомили в прес-службі.

Нещодавно Радомишльський районний суд виніс вирок, за яким двоє держслужбовців засуджені до 5 років позбавлення волі з випробувальним строком на 2 роки і позбавленням права займати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади строком на 2 роки. Ще одну працівницю Пенсійного фонду, обвинувачену в скоєнні злочину за частиною 2 ст. 367 Кримінального кодексу Україні засудили до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном на 1 рік з позбавленням права обіймати організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські посади строком на 1 рік.

За матеріалами: РепортерUA