Підсумки року: У 2010-му еменесівці Житомирщини загасили більше 2-х тисяч пожеж

Минулої п’ятниці в управлінні МНС у Житомирській області підбивали підсумки роботи пожежно-рятувальної служби області за 2010 рік. Захід проходив під головуванням начальника управління МНС України в Житомирській області генерал-майора служби цивільного захисту Ігоря Нікітчук та за участю заступника Міністра надзвичайних ситуацій України генерал-лейтенанта служби цивільного захисту Віталія Бута.

Від обласної влади був присутнім перший заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Микола Олещенко.

Ігор Нікітчук, головний рятувальник області: “Щороку внаслідок отруєнь, утоплень, вогню, ДТП, нещасних випадків у побуті та на виробництві Житомирщина втрачає понад 2 тисячі чоловік! Рік, що минув, не був винятком. На території області виникло 8 надзвичайних ситуацій, внаслідок яких загинуло 16 осіб, травмовано 65 осіб. Це групові випадки загибелі та травмування людей під час дорожньо-транспортних пригод та внаслідок отруєння природним газом.”

Усього упродовж 2010 року по лінії «101» отримано 4935 повідомлень про виникнення надзвичайних подій. В результаті оперативно вжитих заходів ліквідовано 2038 пожеж, на яких 98 осіб загинуло (з них 7 дітей) та 30 осіб травмовано, повідомляє прес-служба МНС України в Житомирській області.

Внаслідок невиробничого травматизму у минулому році загинуло 533 особи, 650 отримали травми. Не вдалося запобігти великій кількості загибелі людей на водних об’єктах області. Торік потонуло 96 осіб, 17 осіб вдалося врятувати. У 2009 році на воді загинуло 84 людини.

Групою піротехнічних робіт знищено 1267 одиниць різноманітних боєприпасів. Ще 2 тисячі 575 одиниці вибухонебезпечних предметів різних типів, видів та калібрів знищені під час проведення робіт із суцільного розмінування на Ігнатпільському полігоні.

Незважаючи на те, що минулого спекотного літа було оголошено 5-тий найвищий рівень пожежної небезпеки в державі, минулоріч в області не допущено переростання лісових пожеж до рівня надзвичайної ситуації, у той час як у 2009 році їх сталося чотири. Осередки пожеж, які виникали у 2010 році на незначних за площами ділянках лісів, оперативно ліквідовувались.

Загалом у 2010 році працівниками служби порятунку «101» врятовано життя 108 мешканцям області, що є досить вагомим показником діяльності Управління.

Рятувальники Житомирщини надавали допомогу не лише населенню Поліського краю, а й мешканцям інших регіонів і держав. Брали участь у ліквідації надзвичайної ситуацій, пов’язаної з повінню в Республіці Польща та Чернівецькій області. Завдяки їх мужності, високому професіоналізмові та злогодженості під час вирування природної стихії вдалося запобігти поширенню негативних наслідків та недопустити соціальної напруги.

Нагороди

За зразкове виконання службових обов’язків, мужність і відвагу, проявлені під час рятування людей і матеріальних цінностей у надзвичайних ситуаціях, самовіддані дії під час ліквідації їх наслідків на підсумковій нараді в управлінні МНС були заохочені 11 еменесівців та 7 пенсіонерів, які залишили службу у 2010 році.

За результатами службової діяльності серед підрозділів оперативно-рятувальної служби області в 2010 році, визначено та нагороджено найкращих: 1 місце – Бердичівське районне управління, 2 місце – Коростишівський районний відділ, 3 місце – Овруцький районний відділ. Відзначені також кращі пожежні частини області.

Репортер Житомира бажає захисникам цівільної безпеки, нашим славним пожежникам, рятувальникам міцного здоров’я та благополуччя у родинах, а також звичайного 2011-го року без надзвичайних подій та ситуацій!

Репортер Житомира