Початок спортивного сезону в Житомирі

Спортивний сезон 2011 року у місті Житомирі розпочався зі спортивних ігор. Проведено старти міської спартакіади школярів, продовжується друге коло чемпіонату міста з футзалу, житомирянки виступають в юнацькому чемпіонаті України з волейболу, а легкоатлетичний манеж приймав перший турнір пам’яті Заслуженого тренера України Ц.Г.Ременюка. Про ці та інші січневі події – в спортивних новинах міста.

Волейбол

Житомирська команда «Авангард» (тренер Марчук Георгій Кирилович) за спільної фінансової підтримки управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської міської ради та головного управління у справах сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації бере участь у Всеукраїнських змаганнях дитячої ліги з волейболу серед команд дівчат 1994-1995 років народження.

Так, 14-15 січня в спортивному залі «Авангард» м. Житомира відбувався ІІ тур дитячої волейбольної ліги. Зазнавши поразки з рахунком 3 : 0 від лідера групи «3» команди «Спортліцей» м. Біла Церква, житомирянки в суботній зустрічі з рахунком 3 : 0 перемогли команду спортивної школи смт. Ємільчине.

Понад півтори години тривала недільна зустріч між командою «Авангард» і збірною Вінницької області, де господарі спробували взяти реванш за поразку 0 : 3 у першому турі, який проходив у м. Вінниця. Нажаль і цього разу, наша команда, яка показала цікавий і змістовний волейбол, програла з рахунком 1 : 3 (15 : 25; 26 : 24; 18 : 25; 19 : 25).

Наступний тур відбувається 26-30 січня 2011 року в м. Біла Церква, нашими суперниками стали команди групи «2»: м. Луцьк ОДЮСШ, м. Рівне ДЮСШ «Регіна», м. Костопіль КОЛІСП.

В спортивному залі Житомирського національного агроекологічного університету проходять ігри ІІ туру чемпіонату студентської ліги України з волейболу (Перша ліга). В перший ігровий день команда ЖНАЕУ (тренер Денисовець А.П.) впевнено перемогла команду ЛДУБЖ (м. Львів) з рахунком 3 : 0, наступним суперником буде команда НУБіП (м. Київ).

Гандбол

З 17 січня тривали міські Спортивні ігри серед школярів 2010/2011 навчального року з гандболу, які проходили в спортивному залі ЗОШ № 7, головний суддя змагань Оренчак Іван Федорович. У змаганнях взяли участь 4 команди дівчат та 6 юнацьких команд.

Серед юнаків та дівчат переможцем стали команди ЗОШ № 27, які є базовими командами юнацьких збірних міста з гандболу.
Баскетбол

Завершилися зональні обласні змагання Спартакіади школярів Житомирської області 2010-2011 н.р. з баскетболу серед дівчат, які відбувалися в спортивному залі Житомирського національного агроекологічного університету. До Житомира приїхали дівчата з Житомирського, Коростишівського, Володарськ-Волинського та Черняхівського районів. Впевнено перемігши суперників, житомирські баскетболістки (тренер Демб Г.Д.) посіли перше місце. Ці змагання стали одним з етапів підготовки до участі в ІІІ турі Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги, який відбудеться 28-31 січня 2011 року в м. Києві, де житомирянки зустрінуться з командами ДЮСШ-3 (Харків) та ДЮСШ-94 (Бердянськ).

З 24 січня тривають міські Спортивні ігри серед школярів 2010/2011 навчального року з баскетболу, які проходять в спортивних залах ЗОШ № 7 та міського колегіуму, головний суддя змагань Гусаковський Валентин Феліксович. У змаганнях приймають участь 12 юнацьких команд.

Легка атлетика

21-22 січня в легкоатлетичному манежі Центрального стадіону міста відбувся відкритий чемпіонат Житомира, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Цезаря Ременюка, засновника спортивної ходьби а нашому місті, старшого тренера збірної команди України.

Зворушливою була церемонія вшанування пам’яті видатного тренера за участю його родини, вихованців, керівників спортивної галузі міста, заступника міського голови О.М.Бочковського.

Участь у змаганнях взяли 200 юних легкоатлетів з усієї області та ветерани легкої атлетики. Від міської ради кращим спортсменам в своїх дисциплінах вручені кубки, дипломи та медалі. Суддівське обслуговування також забезпечено за рахунок міського бюджету.

За думкою фахівців королеви спорту такі старти, які вже традиційно проводяться у місті Житомирі із запрошенням спортсменів з інших районів та областей, мають відчутний ефект у підготовці нашої збірної до змагань Всеукраїнського рівня та заохочення юних атлетів до подальшого удосконалення своєї майстерності.

Анонс спортивних подій

Всі прихильники спорту запрошуються на змагання, які відбудуться найближчим часом на спортивних спорудах міста:

2 лютого о 17.00 в Житомирському технологічному коледжі – ігри Чемпіонату міста з баскетболу серед чоловічих команд І ліги;

У вихідні 5 та 6 лютого в спортивному комплексі “Динамо” – ігри ІІ кола чемпіонату міста з футзалу – наймасовішого заходу зимового спортивного сезону міста.

Підтримайте житомирян на спортивних аренах міста!

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

Репортер Житомира