Покращення життя українців – суцільний обман

На думку віце-президента Союзу аудиторів України Михайла Крапивко, підвищення цін на електроенергію є складовою частиною політики тотальної монополізації всіх галузей економіки.

“Населення заганяють у боргову петлю, щоб після вступу в силу Житлового кодексу відбирати у боржників квартири і виселяти їх на вулицю без надання іншого житла”, – заявив Михайло Крапивко.

“Таким чином, завдання полягає в тому, щоб українці жили не у власному, а в орендованому житлі, що належить невеликій кількості власників. Всі заяви влади про прагнення підвищити добробут українців – обман. Після набрання чинності Податкового кодексу підприємства не можуть спрогнозувати розмір податкового навантаження , тому про всяк випадок підвищують ціни. Необхідність платити зарплату 2 рази на місяць вимиває оборотні кошти. Фонд соціального страхування не готовий відшкодовувати кошти за лікарняними – і це теж ляже на собівартість продукції. Підвищення цін на електрику для промислових споживачів може викликати в Україні гіперінфляцію “ , – також зазначив він.

“У результаті ми бачимо зростання цін, але грошей у населення все менше. У результаті люди відмовляються від покупки того, без чого можна обійтися. Багато підприємств закриються, а ціни на продукти продовжать рости. Все це призведе до зрівнювання рівня споживання різних груп населення на кордоні прожиткового мінімуму”, – підкреслив Михайло Крапивко.

При цьому, за його словами, незважаючи на підвищення цін, основний дохід отримують посередники, в той час як енергогенеруючим компаніям вистачає грошей тільки на виплату зарплати. “Таким чином, ця галузь поступово йде до банкрутства. Через 2-3 роки в кожній галузі України залишиться 2-3 великих гравці. При цьому рівень життя населення України можна буде порівняти з рівнем життя на початку 90-х, а можливо, навіть гірше. Адже держава наростила м’язи і не допустить таких форм індивідуального виживання, як човниковий бізнес”, – сказав він.