Рижук і Запаловський привітали житомирян з Днем Соборності України

Від імені обласної державної адміністрації та обласної ради щиро вітаємо вас із Днем Соборності України та 92-ю річницею проголошення Акту Злуки Української та Західноукраїнської народних республік.

22 січня 1919 року високе зібрання на Софійському майдані повідомило на увесь світ про об’єднання історичних українських земель у соборній державі.

Велика Злука стала могутнім виявом прагнення українського народу до територіальної консолідації, свідченням його міцної національної, культурної та духовної єдності.
Розквітає незалежна соборна Україна. Ми твердо знаємо: тільки у нашому єднанні її сила. Нашу Батьківщину нікому і ніколи не розділити. Плекаймо ж ідеал власної соборної держави, свободи і демократії, у яких гармонійно розвиваються регіони – Південь і Північ, Захід і Схід.

Органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування завжди сприяли і сприятимуть єдності нашого суспільства, громадян різних національностей, поглядів навколо ідеї зміцнення української державності.

Вітаючи вас із Днем Соборності, бажаємо вам миру, щастя, процвітання. Пишаймося нашою країною, великим і славним родом, до якого ми належимо.

Нехай відчуття єдності та згуртованості допомагає нам будувати свій дім, свою правду й свою волю, як заповідав Великий Кобзар. Бо в єдності – наша сила і наше майбутнє. Лише разом ми досягнемо мети – розбудуємо економічно й духовно багату, вільну демократичну державу.

Слава Україні!

З шаною до усіх вас

Голова Житомирської обласної державної адміністрації Сергій Рижук

Голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський

Репортер Житомира