Шоколад вилікує від кашлю

Як показали випробування, проведені вченими Національного інституту досліджень серця і легенів у Лондоні, одне з речовин, що містяться в шоколаді і какао, пригнічує кашльовий рефлекс значно краще, ніж кодеїн, який є основним компонентом більшості існуючих препаратів.

Втім, для боротьби з кашлем краще вживати шоколад не в чистому вигляді, а у вигляді виготовленого з нього нового препарату під назвою теобромін.

У ході експерименту десяти здоровим добровольцям давали теобромін, інший десятці – плацебо і кодеїн. Через дві години обидві групи отримували речовину, що викликає кашель. Ті, хто отримував кодеїн і плацебо, однаково і відразу реагували на цей препарат. Іншій групі довелося значно збільшити дозу «кашльової» речовини – інакше викликати кашель не виходило. У результаті вчені прийшли до висновку, що теобромін діє набагато успішніше, ніж інші контрольні препарати.

Дослідження з використанням теоброміну показало, що ефективний засіб лікування кашлю знайдено і може бути використаний найближчим часом.