В Житомирі підбито підсумки конкурсу малюнку серед художників-аматорів «Я люблю життя» (екслюзивний фоторепортаж)

Вчора у Житомирі пройшла урочиста церемонія нагородження призерів та переможців 2-го етапу конкурсу малюнку «Я люблю життя», організованого відомою житомирською дизайн-студією «Образ».

Із 7 сьомого листопада 2010 року по 20 січня житомирські художники-аматори малювали своє бачення цінності життя, місце любові та гармонії у ньому. Вік не став обмеженням для конкурсантів – за перемогу поруч із більш старшими художниками змагалися і п’ятирічні хлопчики та дівчатка. Близько 40-ка робіт учасників та переможців конкурсу у ці дні представлені у приміщенні житомирської дизайн-студії «Образ».

Любов до життя кожен з художників побачив по своєму – для когось її уособлюють лебеді на озері, хтось бачить сенс життя у безтурботних картинах зі свого дитинства. Багато художників-аматорів розкрили тему, намалювавши гармонію людини з природою – землею, небом, Всесвітом. Музичний супровід заходу своїми чудовими композиціями забезпечила Лариса Бойко, композитор та виконавець пісень.

Слід зауважити, що сам другий етап конкурсу та його заключна частина – підведення підсумків та нагородження переможців та призерів, пройшли на високому організаційному рівні. За словами керівника дизайн-студії «Образ» Марини Вілецької, Житомир щедро обдарований самобутніми творчими постатями, маленькими талантами, які у майбутньому можуть стати відомими на весь світ художниками, модельєрами, дизайнерами. Потрібно плекати ці таланти, не дати їм зів’янути через нерозуміння, байдужість та неуважність дорослих. Все таки, у першу чергу, культура, внутрішня краса та гармонія з навколишнім світом зможуть змінити наш світ на краще.

З цією метою дизайн–студія «Образ» відкрила сучасну, інноваційну школу дизайну та краси. Ця школа – одне з не багатьох місць у Житомирі, де усього за 9 місяців інтенсивного навчання можна професійно навчитися малювати, здобути практичні знання у сфері дизайну, ґрунтовно підготуватися до вступу в художній ВУЗ.

Школа дизайну та краси, це сучасні курси з таких навчальних програм:

1. «Дизайн інтер’єру»
2. «Ландшафтний дизайн»
3. «Фотограф-практик»
4. «Декор та флористика»
5. «Візажист-стиліст»
6. «Перукар-стиліст»
7. «Дизайн-моделювання нігтів»
8. «Дизайн-моделювання одягу»
9. «Батік. Розпис тканин»
10. «Основи підприємництва»
11. «Маленький художник»
12. «Академічний малюнок»
13. «Підготовка до школи».

Під час урочистої церемонії нагородження переможці конкурсу малюнку «Я люблю життя» отримали свою хвилинку слави, визнання аудиторії та цінні призи – сертифікати на безкоштовне навчання у дизайн-студії «Образ» за будь-якою із навчальних програм на вибір. Крім цього кращі художники-аматори студії відтепер мають можливість вступу на пільгових умовах до Київського мистецького інституту художнього моделювання та дизайну імені Сальвадора Далі.

Лясковська Аліна, учасниця конкурсу, вчитель малювання:

За останній час я вперше беру участь у художньому конкурсі. Люблю графічний малюнок. У своїй конкурсній роботі я зобразила свої мрії. Дуже цікаво самій брати участь у конкурсі, оцінювати свій рівень та художні здібності своїх друзів-«конкурентів». Знаю, що у дизайн-школі «Образ» багато цікавих курсів та технік, які неабияк розвивають творчі та професійні здібності людини.

Барановська Ольга, юна художниця:

Про те, що у Житомирі проходить конкурс серед художників-аматорів я дізналася від своєї вчительки з малювання. Оскільки з дитинства люблю малювати, вирішила спробувати свої сили. Вважаю, що людині потрібно розвивати свої творчі здібності, тим паче, що пов’язані із дизайном професії доволі престижні у суспільстві та непогано оплачуються. Особисто я ще не визначилася, якому роду діяльності присвятити своє професійне життя.

Марина Вілецька, керівник дизайн-студії «Образ»

Коли ми вибирали тему для конкурсу, було вирішено зупинитися саме на темі любові до життя. Адже любов до життя формує наш зовнішній світ. Адже якщо будувати свої взаємостосунки з людьми на основі любові, світ зміниться на краще. Наші учасники показали, наскільки вони талановиті та багатогранні особистості, наскільки по різному можна зобразити життя та любов до нього. Ми переконані у тому, що продемонстровані роботи не є вершиною того, на що здатні наші юні таланти. Тому ми оголошуємо про початок третього туру конкурсу малюнку «Я люблю життя», який стартує у ці дні та триватиме до травня цього року.

Сергій Чирчик, декан факультету дизайну Київського мистецького інституту художнього моделювання та дизайну імені Сальвадора Далі:

Наш навчальний заклад один з перших у Києві відкрив для професійного освоєння художній та дизайнерський напрям. Наші студенти отримують не лише теоретичну освіту. Протягом усього навчання організовуємо своїм студентам активну творчу практику з відомими українськими модельєрами та дизайнерами, такими як Діана Дорожкіна. Мені дуже приємно, що наш ВУЗ підтримує партнерські відносини з житомирською дизайн-студією «Образ» та заснованою на її основі школою дизайну та краси. Справді, випускники цієї школи отримують право вступу до нашого ВНЗ за пільговими умовами – без творчого іспиту.

Темборська Людмила, мама вихованки школи дизайн-студії «Образ» Яремчук Лілії:

У мене лише найкращі враження про школу та її можливості. Колектив – згуртований, предмети викладаються у сучасній формі в концепції «рівний рівному». Тому дитина просто рветься сюди. Дитина каже: «УРА! Сьогодні я на заняття йду!» Для неї середа та субота (дні занять) – святкові. Щоразу, приходячи з заняття додому вона показує мені нові техніки малювання , вже пройшла семінар з бісероплетіння. Свої маленькі шедеври змогла навіть продати своїм однолітком, тому наші заняття вже окупилися). Скажу так: дизайн-студія «Образ» дарує нашій сім’ї радість дитячого виховання та світлі дні життя.

Лариса Бойко, композитор та виконавець пісень:

Музика й художнє мистецтво тісно переплетені. Творчі люди зображають любов до життя різними засобами: музикою, живописом, скульптурою. Особисто я малюю звуком. Приємно споглядати на те, як наші діти розвивають у собі таланти, розширюють свій внутрішній світ, цінують життя, любов до оточуючих, з дитинства стають на шлях духовного розвитку.

Церемонію нагородження переможців конкурсу дивіться у фоторепортажі, підготовленому Репортером Житомира

Конкурсанти по черзі виходили до публіки та презентували свої роботи

Потім було вручення нагород, почесних грамот, сертифікатів та хвилинка визнання шанованої публіки!

Керівник дизайн-студії Марина Вілецька чудово впоралася з роллю ведучої святкової церемонії

Після переможців у номінації “Графіка”, свої роботи продемострували учасники номінації “Акварель та гуаш”

Усі учасники та переможці конкусу не залишилися без гарних вражень, позитивних емоцій та призів. На черзі – новий тур конкурсу, взяти участь у якому зможе кожен охочий!

Довідково:

Дизайн-студія «ОБРАЗ» це:

1. Школа дизайну та краси, навчальні програми

«Дизайн інтер’єру».
«Ландшафтний дизайн».
«Фотограф-практик».
«Декор та флористика».
«Візажист-стиліст».
«Перукар-стиліст».
«Дизайн-моделювання нігтів».
«Дизайн-моделювання одягу».
«Батік. Розпис тканин».
«Основи підприємництва».
«Маленький художник».
«Академічний малюнок».
«Підготовка до школи».

2. Організація свят та ділових заходів

Семінари. Тренінги. Форуми. Конференції.
Виставки. Перезентації. Промоакції.
Дитячі Дні народження.
Весілля. Ювілеї. Корпоративи.
Шоу-проекти.

3. Послуги дизайну та декору

Дизайн інтер’єру.
Декор приміщень та заходів.

4. Одяг та вироби з текстилю на замовлення

Вечірні сукні.
Театральний та промо-одяг.
Гардини, текстиль для дому, кафе, ресторану, офісу.

5. Сувенірна лавка

Картини, вази, вишиті вироби, вироби з бісеру, деку паж, приємні дрібнички…

Адреса студії: м. Житомир, вулиця Черхяховського, 8, оф 5:
Контакти: (0412)466-873, 418-286, (063) 6017199, (096) 4057621;

leaderconsult@ukr.net

Сергій Фещенко Репортер Житомира