В Житомирі покладали квіти до Монумента Слави

Сьогодні у Житомирі відбулось покладання квітів до Монумента Слави з нагоди 67-ї річниці визволення Житомирщини від фашистських загарбників.

У цей день війська 1-го Українського фронту під командуванням генерала М. Ватутіна до середини січня 1944 року завдали поразки військам групи армій «Південь» і створили передумови для оточення ворожих військ у районі Корсунь-Шевченківського виступу.

У ході операції військами фронту були визволені території Житомирської області, велика частина Київської області, частина Вінницької та Рівненської областей.

Сергій Рижук, голова Житомирської облдержадміністрації: “14 січня Житомирщина відзначає 67-у річницю визволення від фашистських загарбників. Схиляємо голови перед світлою пам’яттю полеглих і в знак безмежної вдячності вклоняємось усім учасникам війни, які у важких битвах та працею щоденно наближали Велику Перемогу.
Усі ми – вічні боржники перед тими, хто звільняв рідну землю від загарбників. Адже вони завоювали кожному з нас право на життя дуже дорогою ціною.

Шановні ветерани! Звертаємося до Вас зі словами глибокої вдячності. За те, що Ви вистояли, перемогли у цій нерівній битві і відбудували народне господарство у післявоєнні роки. Ваша мужність, бойовий і трудовий героїзм, відданість Батьківщині є яскравим прикладом для молодого покоління”.

С.Рижук привітав ветеранів та усіх жителів області зі святами, подякував учасникам війни за великий подвиг в ім’я нинішнього і прийдешніх поколінь і побажав усім здоров’я та благополуччя, повідомляє прес-служба житомирської ОДА.

Під час урочиствостей відбувся військовий салют та урочисте проходження роти почесної варти.

Репортер Житомира