В Житомирі в районі Крошні з’явилось стихійне сміттєзвалище

Надзвичайно гостра ситуація склалася біля будинку по вул. Генерала Потапова – переповнені контейнери, гори сміття біля них та навіть на проїжджій частині. Останній раз там вивозили сміття у кінці 2010 року. Причина – заборгованість ВАТ «Автозапчастина» КАТП-0628. При цьому мешканці будинку заявляють про вчасну оплату послуг.

Головний інженер КАТП-0628 Сергій Романчик повідомляє: «Вивозом сміття займалося підприємство КАТП-0628. Станом на сьогоднішній день заборгованість ВАТ «Автозапчастина» становить 80 тис. грн. Ми неодноразово подавали до суду. Суд підтвердив заборгованість, але її не ліквідували. Тому ми подали на розірвання договору по вивозу сміття».

Будинок №9 по вулиці Генерала Потапова знаходиться на балансі ВАТ «Автозапчастина», яке і повинно займатися цими питаннями. Однак підприємство збиткове. Кошти ж від населення витратили на ремонт ліфтів, сміття залишилося поза увагою. Директор ВАТ «Автозапчастина» Володимир Чічерков так пояснює ситуацію: «Таке за 5 років у нас трапляється лише вдруге. Якби ми не витратили кошти на ліфти, такої біди б не було. Я думаю, що із цієї ситуації ми вийдемо. До 2005 року заборгованість підприємства становила 75 тис. грн. За останній час – ще 5 тис. грн. Вже вчора мешканці зібрали 2 тис. грн. на погашення боргу хоча б за останній час. І все ж ми плануємо продовжити договір із КАТП на вивезення сміття».

Підприємство зможе повністю розрахуватися із кредиторами шляхом продажу майна лише після визнання судом банкрутства ВАТ «Автозапчастина».

Мешканці будинку стверджують, що вчасно сплачують за вивіз сміття. Їм це обходиться 4-4,5 тис. грн. щомісяця. А причиною його надмірного накопичення стало те, що люди із прилеглих будинків зносять відходи саме до цих контейнерів.

Цією ситуацією зацікавилась і міська влада. Сьогодні, 13 січня 2011 року, керівництвом Житомирської міської ради було організовано персонал КАТП-0628 та техніку яка вивезла все сміття. Це не зараховуватиметься до вже існуючого боргу ВАТ «Автозапчастина», а розцінюватиметься як допомога у надзвичайній ситуації.

Нині в Житомирі є 14 несанкціонованих стихійних звалищ, на прибирання яких виділяються кошти із міського бюджету. Їх кількість планують зменшувати шляхом заключення договорів із приватним сектором, налагодження роботи муніципальної міліції.

Прес-центр управління по зв’язках з громадськістю
Житомирської міської ради