В Житомирі відбувся форум учнівської молоді

21 січня у міському Палаці культури члени Житомирської міської ради старшокласників провели форум учнівської молоді Житомира «Від лідера особистості до держави лідера».

Житомирська міська рада старшокласників – незалежний, самоврядний, консультативно-дорадчий орган, який об’єднує актив шкільної молоді міста та діє при управлінні освіти Житомирської міської ради. До складу ради входить 29 старшокласників.

Учасниками форуму стали лідери учнівського самоврядування, заступники директорів з виховної роботи, педагоги-організатори, вчителі, батьки, гості. Вони ознайомились з роботою Житомирської міської ради старшокласників та спланували подальший розвиток учнівського самоврядування в місті з метою розширення інформаційного простору та активізації молоді до вирішення актуальних проблем.

Перед учасниками форуму висвітлені питання:

– «Налагодження партнерських відносин та презентації Євроклубу «Мости» гуманітарної гімназії № 23» (доповідачі: Ципоренко Анастасія, учениця ліцею № 25 ім. М.О. Щорса та старшокласники гуманітарної гімназії № 23).

– «Система роботи в напрямку волонтерства та шефської роботи» (доповідачі: Баніт Юлія – учениця ЗОШ № 7, Олесик Дар’я, учениця ЗОШ № 35, голова комісії з питань спорту та здорового способу життя ЖМРС; Гонгало Ольга, учениця ЗОШ № 26, голова комісії з питань культури та дозвілля).

Власний досвід та його результативність активно презентували гуманітарна гімназія № 23, ліцей № 25, команда ЗОШ № 28 «Молодь обирає здоров’я» та інші.

Учасників форуму зацікавили виступи лідерів студентського самоврядування Скоропада Дмитра та Радзивідло Антона, студента Харківського університету ім. Я.Мудрого.

Третій рік поспіль на базі ЗОШ № 30 проводиться заняття «Школи лідерів» (система психолого-педагогічних тренінгів «Виховання лідерів»). На базі ЗОШ № 28 у 2010-2011 н.р. започатковано школу волонтерів.

За незначний час роботи ради (вересень – грудень 2010 року) вдалось створити сторінку ЖМРС в мережі Інтернет, організувати акцію «Годівничка», налагодити активну співпрацю з ГО «ХХІ покоління». На черзі –підготовка благодійного концерту.

Підсумовуючи роботу, учасники одноголосно проголосували за проект рішення форуму:

1.Затвердити програму діяльності ЖМРС на ІІ півріччя 2011 року.

2.Розширити інформаційне коло учнівського самоврядування засобом сторінки Інтернет, забезпечити систематичне оновлення сайту ЖМРС.

3.Звернутися із пропозицією до міської влади з проханням сприяти організації триденної поїздки у табір «Супутник» для навчання лідерів учнівського самоврядування м. Житомира, обговорення та вирішення найважливіших питань (березень-квітень 2011р).

4.Оголосити конкурс на кращу назву, емблему, речівку та пісню ЖМРС.

5.Взяти до уваги основні напрямки роботи загальноосвітніх навчальних закладів, за якими презентуватиметься діяльність учнівського самоврядування на зльоті лідерів м.Житомира (2010-2011 н.р.).

Форум пройшов у діловій атмосфері, конструктивно, підтвердив прагнення учнівської молоді працювати творчо, наполегливо на користь собі та іншим.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради