Водохреще 2011 в Житомирі: купаються усі! (фото, відео)

Останні дні у Житомирі відлига. Погода. чесно кажучи, не Водохрещенська. Морозів немає, аж не цікаво) Разом із тим, традиціям зраджувати не можна – є мороз, немає морозу, а у ополонку стрибати потрібно.

Конче необхідно, щоб свята вода змила усесь той негатив, усі хвороби, непорозуміння, невдачі, які тяжіють над тілом та душею. Сьогодні в Гідропарку біля ополонки, у якій купаються – справжня цівілізація. Стоять окремі палатки-роздягальні для чоловіків та жінок, де можна не лише залишити свої речі, а й обігрітися біля електричного обігрівача.

Такого комфорту минулого року не було – рік тому взагалі у Житомирі ополонка була есктремальною – мороз -20, кругом лід і сніг. Автор цієї публікації рік тому вперше заліз у ополонку. Як виявилося, залізти легше, ніж потім вилізти та одягнутися.)

Ноги дерев’яніють на очах, пальці рук також, волосся на голові замерзає (це коли мороз). Якщо не взяв пеплі капці і одягаєшся, стоячи босими ногами на снігу, або льоду – пам’ятатимеш ці відчуття усе життя)

Сьогодні ж міський голова Житомира Володимир Дебой вирішив влаштувати людям цівілізоване свято очищення душі і тіла. Мер знає, як його одягатися на снігу, як мерзнуть ноги і як незручно одягати на мокре холодне тіло одяг. Тому й палатки для обігріву та зручності були поставлені. За це йому велике спасибі.

Загалом, купання на Водохреще входить у добру звичку. Порівнюєш, як було минулого року і вже чекаєш на наступний. Після ополонки енергії стільки, що хочеться, як “Спайдермен” лізти на стіну. ))) Справді, неповторні відчуття. Хто боїться – спробуйте, час до кінця сьогоднішнього дня ще є!

Спочатку дивіться відео!

… а потім фото)

Ось така вона, житомирська Водохрещенська ополонка – 2011 )

Отець Богдан зі Свято-Михайлівської церкви здійснив ритуал освячення води

Обов’язково тричі перехреститися та попросити у Бога та води сцілення душевних та тілесних немічей

Міська влада на чолі з новообраним міським головою Володимиром Дебоєм прийшла чи не у повному обсязі. Правда, ніхто з чиновників не купався. В. Дебой, щоправда, признався, що сьогодні скупався у Водохрещенській воді. Де саме – не уточнив

Водохреще, насамперед, духовне свято очищення душі і тіла людини

Журналісти разом з управлінням по зв’язкам із громадскістю Житомирської міської ради були активними учасниками заходу

Першу годину купання проходило під пильним оком журналістів

Купаються – УСІ !!!

А потім дають інтерв’ю – хто як зможе у такому “ейфорійному” стані

Декого купання у ополонці штовхнуло на подальші спортивні звершення

Жінки від чоловіків не відставали…

Редактор Репортер Житомира Сергій Фещенко вже другий рік купається у “пекучій” водохрещенській воді. Вже зрозуміло, що ця традиція на все життя)))

Ну а Славік з “Житомир.інфо”, як завжди, на передовій, ризикуючи, пробирався по крихкому льодові у пошуках найкращого кадру)))

Сергій ФЕЩЕНКО Репортер Житомира