Володимир Дебой: «На часі стрімке реформування житлово-комунального сектору»

Розуміючи важливість питань житлово-комунальної сфери для міського голови, Володимир Дебой зазначає, що політична ситуація та загравання з людьми ускладнили її стан справ, зокрема фінансовий. Значні проблеми мають комунальні підприємства. Так, у КП «Теплокомуненерго» та «Водоканал» тарифи не відповідають собівартості. Граючись на популізмі міська влада не піднімала тарифи і їх собівартість складає близько 50%. Застаріле обладнання не відповідає сучасним технічним характеристикам та потребує модернізації.

Мііський голова зазначив, що підвищення тарифів відбувається у зв’язку з подорожчанням всіх енергетичних носіїв. Затвердження тарифів на тепло- і водопостачання відбувається на рівні держави. Це не є функцією міської влади. Люди, які отримують пільги, від підвищення тарифів майже нічого не втрачають. Житлово-комунальні послуги не повинні перевищувати 15% сукупного доходу сім’ї.

Різницю в тарифах за житлово-комунальні послуги, Володимир Дебой пояснив тим, що існують комерційні ЖЕКи, ОСББ, кооперативи, які мають різну структуру собівартості, систему оподаткування і відповідно, різні тарифи.

«Ми хочемо, щоб люди зрозуміли: вигіднішим для них є створення ОСББ. Таким чином вони самі зможуть призначати керівника, який звітуватиме за витрату коштів. Діятиме спрощена система оподаткування. Міністерство житлово-комунального господарства буде фінансувати кошти саме у ці структури на капітальний ремонт. Зважаючи на скромний міський бюджет, ми будемо прагнути одержати якомога більше державних коштів для міста Житомира. На часі стрімке реформування житлово-комунального сектору», – повідомив міський голова.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради