Володимир Дебой про можливості вступу до зони вільної торгівлі

26 січня 2011 року у Житомирі за підтримки міської ради відбувся бізнес-форум з питань вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом. Організатором заходу стала Європейська Бізнес Асоціація спільно з Посольством Великобританії, повідомляє прес-центр управління по зв’язках з громадськістю міської ради. Представники європейських бізнес-асоціацій з питань вільної торгівлі презентували напрацювання у сфері сприяння торгівлі.

Міський голова Володимир Дебой зазначив, що Україна, має значні можливості для вступу до зони вільної торгівлі: багаті ресурси, підготовка високопрофесійних кадрів і вдале географічне розташування. Житомир в разі підписання Угоди стає відкритим для ринків Європейського Союзу, а це близько 500 млн. населення. Можна розраховувати на залучення інвестицій і взаємовигідну співпрацю. Разом з тим, у місті потрібно створити умови для максимально ефективної співпраці міської влади та бізнесу, налагодження випуску якісної сучасної продукції, щоб житомирські бізнес-структури змогли конкурувати на європейському ринку.

«Ми часто говоримо, що нас на заході ніби і чекають, але коли йдемо практично, то досить складно конкурувати місцевим виробникам з європейськими. Тому ми всіляко будемо підтримувати інтеграцію наших українських підприємств, нашого бізнесу в європейський ринок», – зазначив міський голова Володимир Дебой.

В.Дебой також зауважив, що даний форум – презентаційний, але є в ньому і практична сторона. Зокрема, презентація кращого досвіду, думка експертів, консультації спеціалістів, а відтак і розуміння механізму впровадження новацій у перспективі.