Житомирська влада буде підтримувати місцевого виробника

18 січня 2011 року Житомирський міський голова Володимир Дебой провів нараду із керівниками підприємств галузі торгівлі та громадського харчування, повідомляє управління по зв’язках з громадськістю Житомирської міської ради. Мета даної наради — налагодження конструктивної співпраці щодо підтримки місцевого виробництва та пріоритету у торгівлі товарами місцевого виробництва

“Я хотів би вислухати вас, виробничників, і керівників підприємств торгівлі. Це була моя мрія, позиція, яка на Житомирщині довго не була модною і не сприймалась. Тоді як у інших містах працює здоровий лобізм місцевого виробника. Міська влада іде на зустріч місцевим виробничникам. Зараз таку позицію підтримують керівники виконкому та керівники, які працюють на державній ниві”, – зазначив Володимир Дебой.

Перед присутніми виступив заступник міського голови Іван Заінчковський, який коротко охарактеризував стан та показники роботи галузі торгівлі та громадського харчування у місті Житомирі, визначив проблемні питання галузі та напрямки співпраці бізнесу та влади. Зокрема, міська влада пропонує сприяти місцевим товаровиробничникам у розвитку фірмової торговельної мережі, розміщенні малих архітектурних форм, надання в оренду приміщень комунальної власності, активізації проведення виставок-ярмарок фірмової продукції, сприяти розміщенню рекламі місцевих виробничників (сітілайти, білбоди), проводити постійну роботу у напрямку вдосконалення дозвільних процедур тощо.

Міська влада у свою чергу, чекає від підприємств легалізації робочих місць, погашення заборгованості по заробітній платі. Враховуючи пропозицій галузевих підприємств, планується створення робочої групи та готується текст Меморандуму щодо співпраці підприємств галузі торгівлі та громадського харчання.

Міський голова Володимир Дебой наголосив на необхідності запровадження дієвої системи моніторингу продажу продукції місцевого виробника. Зокрема, В.Дебой зазначив, що анкети мають відображати реальні дані наповнення економіки міста, а не комерційні таємниці. Тому є необхідність перегляду анкет у плані відповідності вимогам часу.

“Підприємці, незалежно від фірм, які вони сьогодні представляють — це патріоти, які живуть і працюють у місті Житомирі, де навчаються їх діти, і мене як міського голову цікавить питання підтримки місцевого виробника і наповнення місцевого бюджету”, – зазначив Володимир Дебой.

Міський голова побажав усім присутнім, щоб місто Житомир стало багатшим, щоб наповнилось фінансами: “Багатше місто — багатші клієнти, краща торгівля!”

Репортер Житомира