Житомирські водії зможуть зітхнути з полегшенням: введення нових правила дорожнього руху відкладається

Нова редакція Правил дорожнього руху все ще знаходиться на стадії розробки. Планується, що проект нової дорожньої «грамоти» буде винесений на розгляд в уряд не раніше 2-го півріччя 2011.

Багато автомобілістів помилково вважають, що з 1 січня поточного року в Україні введено в дію нові правила дорожнього руху. Хоча насправді у нас діє та ж редакція Правил, що й останні 9 років (була введена з 2002 року), а нова – поки знаходиться на стадії розробки.

На сьогоднішній день до Департаменту надійшло близько 1 тис. пропозицій щодо змін до Правил. Про це повідомив начальник Департаменту ДАІ МВС України генерал-майор міліції Валерій Лозовий.

Протягом 1-го півріччя вони будуть оброблені експертами, фахівцями МВС і виставлені на громадське обговорення на офіційному сайті ДДАІ. Робота над новою редакцією ведеться постійно.

Як заявив Валерій Лозовий, з 1 тис. пропозицій до правил дорожнього руху буде внесено близько 30 змін. Говорити про конкретні зміни поки ще рано, разом з тим, з незвичайних пропозицій можна розповісти про використання ближнього світла фар при русі по автодорогах з 1 листопада по 31 березня.

Ще одне цікаве нововведення – обов’язкове застосування шин, які відповідають сезону (зимових і літніх). Але, як запевнили в ДАІ, все це ще буде обговорюватися.