Міська влада хоче обмежити час перебування неповнолітніх в нічних клубах

Вчора у Житомирській міській раді відбувся круглий стіл на тему «Соціальна адаптація дітей та молоді, які звільнилися із місць позбавлення волі, засуджених до покарань, не пов’язаних із позбавленням волі, та профілактична робота з метою попередження правопорушень та злочинності».

Захід проведено за участю заступника міського голови Олександра Бочковського, директора Міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольги Юрченко та представників відділень міліції Житомира.

За круглим столом експерти не лише аналізували стан справ з малолітніми засудженими, а й планували проведення профілактичної роботи.

Під час заходу було відмічено, що найбільша кількість правопорушень по відношенню до підлітків (в основному крадіжки) скоюється у нічних розважальних закладах міста.

Тому з метою попередження їх розповсюдження учасники круглого столу звертаються до керівників та працівників цих закладів: перевіряйте вік молодих осіб (а часто це – підлітки до 17 років) і обмежуйте перебування неповнолітніх на території нічних розважальних закладів до 21.00 години. Адже «краще окреслити межі дозволеного, ніж потім звітувати про межі скоєного».

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради