На Житомирщині презентовано Благодійну організацію «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя»

14 лютого у Житомирі, напередодні Дня онкохворих дітей, який відзначають 15 лютого, відбулась презентація Благодійної організації «Фонд допомоги онкохворим дітям «Разом до життя».

Заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко відмітив, що дотепер Житомирська область була однією з небагатьох, де досі не було утворено фонду допомоги онкохворим дітям. Щойно створений фонд може цілком сподіватися на тісну й плідну співпрацю обласної державної адміністрації.

Діяльність фонду проводитиметься у трьох напрямках. Це – адресна допомога родинам, де є онкохворі діти і потрібне дороговартісне лікування; розв’язання питань оснащення та побуту онкогематологічного відділення обласної дитячої лікарні; а також забезпечення потреб у донорській крові, незамінній при лікуванні раку.

Загалом в Житомирській області з діагнозом онкозахворювання на обліку перебуває 170 дітей, повідомляє управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації. Наразі в онкогематологічному відділенні лікується 31 дитина. Минулого року занедужали вперше 39 дітей. Вартість курс лікування найлегшої форми захворювання без ускладнень його перебігу становить близько 5 тис. доларів. А при необхідності трансплантації кісткового мозку вартість сягає від 100-200 тис. доларів. В 2010 році держава компенсувала лише 27% вартості лікування.

Засновники фонду звернулися до присутніх у залі студентів та журналістів з проханням розширювати лави благодійних донорів та волонтерів у молодіжному середовищі.

Реквізити Фонду «Разом до життя»:

Отримувач: Благодійна організація «Фонд допомоги онкохворим дітям «разом до життя»,
ідентифікаційний код: 37446179,
«Богунське» відділення ПАТ «ВТБ Банк»,
МФО 321767, р/р № 26001010114715