На Житомирській трасі під Києвом крупна аварія: 10 чоловік у лікарні

Дорожні умови складні і тим, хто у ці дні їздить з Житомира в Київ треба бути максимально обережними за кермом

Казахська фура підрізала маршрутку, після ДТП до лікарні потрапили десять пасажирів автобуса. Аварія сталася вчора в 11. 50 на Житомирській трасі. У цей час фура «Сканія» з казахськими номерами, що їхала у бік Житомира, почала розворот у місці, де це дозволяють правила. Це 16-км дороги, там якраз розрив «відбійника». Проте водій-казах не звернув уваги, що на зустрічній смузі в цей час дуже близько до вантажівки була маршрутка. Чи то водій маррутки вирішив, що його пропускають, чи то водій фури задумав проскочити…

У результаті, зіткнення уникнути не вдалося. Як розповіли Газеті по-Київськи очевидці ДТП в маршрутці «Тата» № 380, що їхала з Ірпеня до Києва, у момент аварії було 26 людей. Після сильного удару багато хто з пасажирів з такою силою вдарилися об спинки передніх крісел, що отримали переломи та серйозні забої. Ще пощастило, що всі пасажири сиділи, якби в салоні були стоячі – вони запросто могли вилетіти через бічні стекла автобуса.

Всього госпіталізовано 10 чоловік – це в основному молоді люди з села Дмитрівка, а також студенти з Ірпеня. У них закриті черепно-мозкові травми і переломи. В УДАІ Києва говорять, що у ірпінської фірми-перевізника всі документи в порядку, та й автобус майже новий – 2008 року випуску. Даішники вважають потенційному винуватцем аварії – водія з Казахстану – Сергія Іванова.

Адже перед тим як почати маневр він повинен був упевнитися, що на зустрічній смузі немає транспорту і всі зустрічні машини пропустити. У той же час є питання і до водія маршрутки – адже він бачив перешкоду і чомусь поїхав прямо в бічну частину фури. Так як у пасажирів маршрутки є переломи, напевно буде порушено кримінальну справу, і тоді казаху доведеться вже в суді відповідати за свій ризикований маневр. Поки ж фура з товаром з Алма-Ати затримана.

фото: Николая ШИНКАРЯ