Сергій Рижук: “Ковзани для мене – це як… секс” (як у Житомирі школярів на ковзани ставили)

Сьогодні увечері в Житомирі на катку “Глобала” відбулося відкриття першого уроку ковзанярства для житомирських школярів. 50 пар дитячих ковзанів з допомогою спонсорів організував житомирський міський голова Володимир Дебой. Довелося виконувати обіцянку свого політичного і владного побратима Сергія Рижука, який якось пообіцяв поставити на “коньки” усіх житомирських школярів.

Тепер учні кожної з житомирських шкіл по черзі будуть проходити уроки катання на ковзанах у одному із трьох закладів міста, де є каток. Це “Глобал” (20 пар ковзанів), “ФОК” (15 пар) і “Плаза” (15 пар). Перші чотири заняття для школярів безкоштовні, усі наступні коштуватимуть символічні 5 гривень.

Відкриття відбулося весело та по-спортивному. Дітей вистроїли у ряд, виступив Володимир Дебой та Сергій Рижук. Пообіцяли на досягнутому не зупинятися та організовувати “виїздні” заняття з фізкультури з інших спортивних дисциплін. Діти їм поплескали у долоні. Далі вдягли нові ковзани та почали кататися.

Відверто порадував на імпровізованій прес-конференції Сергій Рижук. У присутності телекамер та диктофонів, він заявив, що “ковзани для нього, це як… секс. Мовляв, поки до сьомого поту не дійде – не зрозумієш, що це таке”. Така неочікувана аналогія губернатора викликала у всіх, хто це почув легкий шок в перемішку зі сміхом. Вміє ж наш очільник області пожартувати, ох і уміє! )))

Потім Рижук з Дебоєм стали на ковзани та почали ганяти по ковзанці. Більш молодші за губернатора підлеглі чиновники дещо зніяковіли – Рижук у свої 60 років так літає на ковзанах, як метеор! Як він сам про себе каже – сільський спортсмен… Хвалиться, що може ще швидше іздити на ковзанах, проте боїться “гепнутися перед телекамерами”.) Дебой від свого наставника не відставав – катався з дітками, фотографувався з усіма охочими.


Як це було, дивіться у фоторепортажі, підготовленому Репортером Житомира

Подарунок для житомирських школярів – 50 пар ковзанів

Дітей збіглося багато. Чиновників різного рівня – не менше)

Начальник міського управління освіти Валентин Арендарчук оголошує про старт у Житомирі уроків фізкультури на ковзанах

Володимир Дебой: “Нам дуже приємно, що наприкінці цього робочого тижня ми даємо старт такій добрій і корисній справі, якою є уроки фізкультури на ковзанах. Багато наших діток вже вміють кататися, але є й такі, хто сьогодні уперше виходить на лід. Ми хочемо, щоб у Житомирі кожна дитина навчилася гарно і впевнено кататися, адже діти – наше майбутнє, а нам потрібна у майбутньому лише здорова нація. Ми на цьому не зупинимося – будемо робити подальші кроки для того, щоб уроки фізкультури у Житомирі ставали більш різноманітними та цікавими.”

Сергій Рижук: “Бізнесмени побудували цю чудову арену, вони хочуть і мають право заробляти з неї гроші. Ми з міським головою згідні у тому, що нехай вони заробляють гроші, але не на дітях. Нехай краще діти заробляють собі тут здоров’я. Тому ми домовилися з адміністраціями “Глобала”, “ФОКу” та “Плази”, що на базі цих закладів за невеликі кошти будуть проходити дитячі уроки фізкультури. Ковзани ми для цього вже придбали.”

Діти з радістю сприйняли можливість безкоштовно покататися на ковзанах)

Потім міський голова Володимир Дебой встав на ковзани і показав усім, як він уміє кататися. Кататися він уміє!

Сергій Рижук, наматавши декілька швидких кругів, ледь-ледь захекавшись, порівняв катання ковзанах із… сексом та зауважив, що може й швидше їздити, та боїться гепнутися перед журналістами)))

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту житомирської міської ради Олена Сарно надала перевагу спокійному спогляданню того, як катаються діти. На ковзани пообіцяла стати наступного разу

Представники управління по зв’язках із громадськістю житомирської міської ради Ольга Білобровець (зліва) та Світлана Прокоф’єва ретельно фіксували на фотокамеру, все, що відбувавється. Світлана Прокоф’єва, до речі, уперше у своєму житті встала на ковзани. Щоправда, відійти від бортику їй так і не вдалося…)

До пів на восьму вечора на катку каталися діти…

Репортер Житомира