Штучний бензин з’явиться в недалекому майбутньому

І мова йде зовсім не про дорогий та екологічно спірний біоетан, а про синтетичний бензин. Новий вид палива, розроблений фахівцями британської компанії Cella Energy, взагалі не містить вуглецю і його згоряння не призводить до викиду шкідливих речовин в навколишнє середовище. Масове виробництво інноваційного продукту може початися вже в найближче десятиліття.

А це означає, що на заправках з’явиться бензин за ціною не більше $ 1,5 за галон, тобто менше 40 центів за літр. І, зрозуміло, вартість такого палива абсолютно не залежить від коливань вартості нафти на міжнародному ринку, ціна залишиться стабільною.

Синтетичний бензин може використовуватися без обмежень у всіх автомобілях і не вимагає ніякої переробки останніх і встановлення додаткового обладнання. Технологія його виробництва заснована на використанні складних гідридних сполук. Використовуючи систему електророзпорошення, матеріал, що представляє собою складне гидридні з’єднання, що містить водень, розпорошується до нанорозмірних крапель. За допомогою запатентованої технології ці крапельки обволокуються оболонкою, перетворюючись в мікрокапсули. Використання мікрокапсул робить нове паливо більш безпечним при транспортуванні і зберіганні, чим високооктановий бензин.

Згідно із заявою Стівена Воллера, президента компанії Cella Energy, технологія отримання синтетичного палива заснована на передових відкриттях у галузі матеріалознавства, в області високоенергетичних матеріалів, використанні нанотехнологій і технології коаксіального електророзпорошення. Вона була розроблена в результаті проведення в лабораторії Рутерфорда Апплетона поблизу Оксфорда якоїсь цілком таємної програми, що тривала більше чотирьох років.

За матеріалами: utro.ru