У Житомирському університеті відкрито виставку картин Юрія Бірюкова «Сім картин на сьомому небі»

У Житомирському університеті на кафедрі соціальної та практичної психології відкрито виставку картин Юрія Бірюкова «Сім картин на сьомому небі».

Ініціатором виставки у мистецтвознавчому проекті соціально-психологічного факультету ЖДУ виступили професор Олександр Леонідович Музика та голова Житомирської обласної громадської організації «Російська співдружність» Євген Романович Тіміряєв.

На виставці представлені сім робіт відомого Житомирського художника Юрія Івановича Бірюкова з приватних колекцій. Перед відкриттям виставки перед присутніми виступив декан соціально-психологічного факультету, завідувач кафедри соціальної і практичної психології ЖДУ, професор Олександр Леонідович Музика. А голова Житомирської обласної громадської організації «Російська співдружність» Євген Романович Тіміряєв коротко розповів про життєвий і творчий шлях Юрія Бірюкова.

Відкриття виставки стало приємним сюрпризом для відомого художника, так як вся підготовка до неї проходила в обстановці повної секретності. На відкритті виставки звучала музика і читалися вірші.

Довідка: Юрій Іванович Бірюков народився 5 травня 1940 в м. Воронежі. У 1957 році закінчив середню загальноосвітню школу. Два роки працював на виробництві. З 1959 по 1962 служив у лавах Радянських Збройних Сил на Байконурі. Наступні п’ять років навчався у Львівському поліграфічному інституті ім. Івана Федорова, здобуваючи спеціальність художника-графіка, оформлювача та ілюстратора книжок. З 1967 року живе і працює в Житомирі. З тих пір й до до 2000 року працював художником-оформлювачем на Житомирському художньо-виробничому комбінаті. Працюючи на цій посаді, Юрій Іванович виконував замовлення видавництв на виготовлення ескіз-оригіналів для художнього оформлення книг, проспектів, грамот, брошур, запрошень і т.д.

На замовлення деяких фабрик і заводів Житомирщини робив ескізи різних етикеток, товарних знаків, значків, емблем, упаковок, ярликів, рекламних плакатів. Він є автором герба міста Житомира, ювілейної медалі «1100 років міста Житомира», нагрудного знака престижної премії ім. Івана Огієнка.

Брав участь у всіх виставках з графічними роботами і політичними плакатами. Живописом захоплювався багато років. Проте вперше виставив кілька живописних робіт на обласній виставці в 2006 році.

У 1977 році йому було присвоєно вищу творчу кваліфікацію.

Роботи Юрія Бірюкова зберігаються в приватних колекціях в Україні, Росії, Німеччини, Польщі та Ізраїлі.


«Літо, ах, літо …» 2007 рік


«Мамина вишня» 2009 рік


Декан соціально-психологічного факультету, завідувач кафедри соціальної і практичної психології ЖДУ, професор Олександр Леонідович Музика та художник Юрій Іванович Бірюков


Юрій Іванович Бірюков


Перед відкриттям виставки перед присутніми виступив декан соціально-психологічного факультету, завідувач кафедри соціальної і практичної психології ЖДУ, професор Олександр Леонідович Музика


Голова Житомирської обласної громадської організації «Російська співдружність» Євген Романович Тіміряєв коротко розповів про життєвий і творчий шлях Юрія Бірюкова


З коротким повідомленням перед присутніми виступила член ЖООО «Російська співдружність», співробітник Житомирської обласної наукової бібліотеки ім.О.Ольжича Лариса Анатоліївна Мозгова


Фото на пам’ять учасників відкриття виставки «Сім картин на сьомому небі»

За матеріалами: rta-plus.com