Увага! Вводяться нові гроші

Сьогодні США вводять в обіг нову 100-доларову купюру. У дизайні передбачені два нові елементи захисту.

Зокрема, купюру забезпечили захисною стрічкою синього кольору, виготовленої за допомогою 3D-технологій. На лицьовій стороні стрічки при нахилі зображення дзвіночків змінюється на число 100. Також на лицьовій стороні банкноти є зображення дзвоника в чорнильниці мідного кольору. При нахилі колір дзвоника змінюється з мідного на зелений, завдяки чому створюється враження, що дзвіночок то з’являється в чорнильниці, то зникає з неї.

Також збережені три елементи безпеки колишньої 100-доларової банкноти, які довели свою ефективність: водяний знак у вигляді портрета Франкліна, захисна нитка, що проходить вертикально зліва від портрета, і міняє колір число 100 у правому верхньому куті на лицьовій стороні банкноти.

Дизайн банкноти був розроблений ще в минулому році. На світло-блакитному тлі зображено портрет одного з «Батьків-засновників США» Бенджаміна Франкліна. На зворотному боці банкноти була оновлена віньєтка із зображенням Індепенденс-холу – тепер тут зображено не головний, а задній фасад будівлі.

Введення в обіг нової купюри затягнувся. 1 жовтня минулого року Федеральна резервна система США оголосила, що підготовка до друку пройшла нормально, але вже в процесі друку нових банкнот були зареєстровані випадки, коли папір покоробився. У зв’язку з цим ФРС США вирішила відкласти появу нових банкнот на лютий.