В Олімпіади-2014 в Сочі буде три талісмана. ФОТО

Перемогли Зайка, Леопард і Білий ведмедик. А Дід Мороз, який, відповідно до соцопитувань, був одним з фаворитів, з боротьби вибув, щоб не стати власністю Міжнародного олімпійського комітету: у разі перемоги він перейшов би на “комерційну службу” в МОК, який отримав би право отримувати свій відсоток з вічного заходу – використання символіки з Дідом Морозом на території Росії.

Список претендентів став відомий ще в грудні, коли завершився перший тур конкурсу, в якому брали участь усі бажаючі. На основі надійшли ідей – а їх було понад 24 000 – найбільш часто повторювані персонажі були виділені експертним журі у своєрідні, як висловився голова журі, гендиректор Першого каналу Костянтин Ернст, кластери.

Конкуренцію переможцям складали Дельфін, Сонечко, Матрьошка, Снігур та Бурий ведмідь, причому останній набрав найменше голосів. Символом Паралімпійських ігор-2014 стали Лучик і Сніжинка.

Підсумки голосування глядачів увечері 26 лютого оголосили в прямому ефірі.

Незадовго до голосування свого фаворита назвав прем’єр-міністр Росії Володимир Путін. Він заявив, що йому подобається леопард, який у результаті і набрав найбільше голосів – 28 відсотків. Всього в голосуванні, за даними Першого каналу, взяли участь більше мільйона людей.

СИМВОЛИ ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГР

Леопард


Білий Ведмідь


Зайка

СИМВОЛИ ПАРАОЛІМПІЙСЬКИХ ІГР

Лучик і Сніжинка

ЛІДЕР СОЦОПИТУВАННЯ

Дід Мороз

НАБРАВ НАЙМЕНШЕ ГОЛОСІВ

Бурий ведмідь

ІНШІ КОНКУРСАНТИ-СИМВОЛИ

Дельфін


Матрьошка


Снігур


Сонечко