Як в Житомирській міській раді воїнів-інтернаціоналістів вшановували

15 лютого воїни-інтернаціоналісти України відзначають на державному рівні. Цей день приурочений до річниці виведення військ колишнього СРСР з Афганістану, річниці закінчення тієї неоголошеної війни, яка тривала майже 10 років і принесла тяжкі наслідки українському народові. День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, відзначається за ініціативи Української Спілки ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів).

У цьому році виповнюється 22 роки з того радісного для усіх, хто проживав у Радянському союзі. Сьогодні у Житомирській міській раді вшанували ветеранів Афганістану та інших зройних конфліктів, у яких брала участь вже колишня держава. Міський голова Володимир Дебой особисто від себе висловив щиру вдячність воїнам-інтернаціоналістам за їхню мужність та виконання військового обов’язку перед державою.

Володимир Дебой: Ви мої старші брати. Я рівнявся на вас, я чекав вас з війни, я переживав кожен день бойових дій в Афганістані. як мільйони наших співгромадян я пропускав ці всі всі події через своє серце. І, повірте, коли б мені сказали, що тебе призивають туди, я б жодної хвилини не сумнівався, адже у всіх нас було розуміння необхідності виконання свого інтернаціонального обов’язку.

Переконаний, що наша спільна праця, навіть, при невеликих фінансових можливостях, дасть позитивний результат. Я готовий йти до усіх рівнів державної влади та відстоювати ваші права. А поки, найменше, що ми можемо, це вручити вам почесні грамоти та грошові нагороди від житомирського міськвиконкому.

Міський голова привітав воїнів-інтернаціоналістів з 22-гою річницею виведення військ з Афганістану

Воїни-інтернаціоналісти отримали почесні грамоти та грошові винагороди від міського голови та виконавчого комітету Житомирської міської ради