Як житомирські школярі вийшли на дорогу, щоб достукатися до свідомості дорослих (фото)

Сьогодні житомирські школярі намагалися достукатися до свідомості власників автомобілів. Всі знають про те, що справа ця, практично безнадійна. Як водіям не пояснюй, що порушувати правила дорожнього руху – значить наражати себе та оточуючих на смертельну небезпеку, правила порушуються кругом і усіма. Як простими “пересічними”, так і депутатами, а також людьми у погонах (незалежно від роду служби).

Корумпованість країни визначає вседозволеність кожного її громадянина. У державі, де практично у кожного є кум, брат, сват, знайомий у відповідних органах влади, або ж правопорядку, можна все. Ну, майже усе…

Діти ж захотіли достукатися до свідомості наших безпечних водіїв, донести до їхнього розуміння те, що виконувати правила дорожнього руху потрібно не для когось, а, у першу чергу, для себе. Ну хіба твоє життя не полетить шкереберть, якщо ти через неуважність зіб’єш людину, або спричиниш травми собі, своїм пасажирам, іншим людям?

Житомирська міська рада старшокласників, разом із однією із політичних партій, за підтримки обласної Державтоінспекції провели конкурс шкільного малюнку під промовистою назвою “Діти проти порушень ПДР”.

Два тижні житомирські учні загальноосвітніх шкіл малювали своє бачення безпеки дорожнього руху. У своїх міні-картинах вони застерігали про наслідки, які можуть бути, якщо “лихачити” на дорозі. В акції взяло участь 120 школярів, руками та творчою уявою яких створено 80 малюнків.

Сьогодні вдень діти роздавали ці малюнки водіям автомобілів, припарковавних біля “танку” на Площі Перемоги. Місцеві інспектори ДАІ зупиняли проїжджі автомобілі. Водії одразу ж “стремалися” – стільки камер, дітей з якимись листівками. Одразу ж виправдовувалися, мовляв, “що я порушив”, “що за розіграш?”. Коли дізнавалися, що зупинили їх з благородних мотивів, полегшено зітхали та радісно приймали дитячі малюнки.

Може комусь і справді дійде?

12 школярів вийшли в центр Житомира, щоб підвищити свідомість водіїв

Допомагали їм у цьому інспектори ДАІ

Інспектор зупиняв машину, школяр вручав малюнок!

Хлопці з дівчатами роздали 80 малюнків. Сподіваємось, хоч якийсь ефект від цього буде

Фото Сергія Роздума