За розклеювання оголошень в невстановленому місці житомиряни платитимуть великі штрафи

У лютому минає рік, як вступили в дію зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які ужорсточили відповідальність українців за правопорушення в сфері благоустрою населених пунктів.

Чи лякають житомирян великі штрафи?

Розклеювання оголошень на опорах електромереж, парканах та будівлях є порушенням правил благоустрою міста. Тому за цим процесом слідкують працівники КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» та муніципальної міліції. Вони проводять перевірки, спільні рейди на предмет наявності реклами та оголошень у заборонених місцях. І на незаконного розклейщика оголошень чекає адміністративна відповідальність.

Раніше за адмінпорушення житомирянин сплачував до 51 грн. Підприємець, скажімо, обклеює стовби рекламою своєї діяльності і сплачує за це півсотні гривень… Сплатив і забув! А за новим законом стягнення складають від 340 до 1360 гривень для громадян та 850-1700 грн. для підприємців.

Як поінформував помічник начальника КП “Інспекція з благоустрою м. Житомира” Олександр Сосновський, працівниками інспекції за минулий місяць складено 16 адмінпротоколів за розклеювання оголошень на опорах електромереж.

Розклеювання газет, об’яв, афіш, плакатів, різного роду оголошень і реклами у місті Житомирі дозволяється тільки на спеціально встановлених стендах для об’яв, оголошень та афіш „Міськдовідка” чи дошках оголошень, а також на окремих об’єктах зовнішнього благоустрою, які використовуються як рекламоносії на підставі дозволів що видаються комунальним підприємством “Реклама”.

Управління по зв’язках з громадськістю міської ради

Репортер Житомира