16-річна житомирянка стала “Міс підйом”

“Міс підйом” стала 16-річна Христина Зеленко з Житомира.

Вчора, в перший день весни, студія “Підйому” перетворилася на справжній центр краси і моди. 17 прекрасних дівчат з усієї України приїхали, щоб дізнатися результати конкурсу “Міс Підйом-2011”.

Тут же зібралися відомі українські дизайнери: Ірина Каравай, Лілія Літковська, Володимир Подолян, Надя Дзяк (Маша Бех не змогла приїхати, тому передала відеозвернення).

Їм належало назвати імена п’яти фіналісток конкурсу, які візьмуть участь в їх показах під час “Ukrainian Fashion Week”. Крім того, в студії була присутня головний редактор журналу “Story” Євгенія Коротич, яка подарувала переможниці сертифікат на фотоcесcію у виданні. А ведучі ранкового шоу урочисто вручили “Міс Підйом” корону. Але про все по порядку.

Зауваження від журі

Практично всі красуні, які постали перед іменитими дизайнерами, отримали одне зауваження – бути простіше: змінити занадто яскраві вбрання, змити частину макіяжу і розпустити складні зачіски. Тим не менш, законодавці моди і під шаром косметики змогли розгледіти “свої” типажі – дівчат, чия зовнішність максимально підходить для представлення нових колекцій дизайнерів.

Христина Зеленко була єдиною дівчиною, яка одягла сіре елегантне плаття і дотримувалася максимально природного образу.

“Свій вибір я зробила самостійно. У повсякденному житті також дотримуюся природності: простота в одязі і мінімум макіяжу”, – зніяковіло каже дівчина.

Мабуть, саме ця природність і привернула увагу журі. Дизайнер Володимир Подолян вирішив, що саме Христина вийде на подіум під час показу його колекції:

“Для мене було важливо, щоб дівчина підходила під той типаж, який домінує в моїй колекції, – каже він. – Я звертаю увагу не тільки на індивідуальність моделі, але і на те, як вона виглядає сьогодні, як виглядала в ефірі”.

Не змовляючись, головний редактор журналу “Story” Євгенія Коротич теж вручила сертифікат на фотосесію саме Христині! Євгенія каже, що переглядала кожен ефір, коли дівчата приїжджали в студію “Підйому”. Зовнішність Христини здалася їй найбільш підходящою як для виходу на подіум, так і для фотосесії видання.

“Конкурс, в якому головний приз фотосесія і подіумна “проходка”, передбачає особливі критерії вибору – набагато більш розмиті: модна зовнішність, любов камери … Ми шукали дівчину, на якій можна “намалювати” різні образи”, – зізнається Євгенія.

Переможниця
16-річна Христина, починаюча модель, отримавши почесне звання, ледь стримувала сльози. Було помітно, що юна красуня сильно зніяковіла. Сама вона каже, що перемоги не очікувала:

“Взяти участь мене вмовили друзі та близькі, вони мене завжди підтримують. Дуже хотілося стати першою, але, чесно кажучи, я не очікувала. Ледь стримую емоції …”

Одним з подарунків для переможниці конкурсу стала корона від “Підйому”, прикрашена каменями “Swarovski”. Тендітна Христина постійно поправляла прикрасу – вона була їй помітно велика.

“І ніхто тепер не скаже, що конкурс не чесний – корона помітно велика нашій мініатюрній переможниці, – посміхаючись, каже продюсер “Підйому” Маша Павлічук. – А це значить, що ніяких попередніх примірок не було”.

Решту фіналісток, яких дизайнери запросили взяти участь у своїх показах, в найближчий місяць також очікує напружений графік роботи. Красуням належить готуватися до “Ukrainian Fashion Week”, пише Новий.