Безглузда смерть: вчора у Києві під час гри в «російську рулетку» на очах у друзів застрелився молодий чоловік

Як повідомила прес-офіцер Голосіївського райуправління столичної міліції Юлія Мустош, інцидент стався близько 22.00 в кафе-барі «Емма».

За її словами, компанія з п’яти чоловіків у віці від 30 до 40 років відпочивала в цьому закладі. У якийсь момент один з чоловіків запропонував друзям зіграти в «російську рулетку», але ті відмовилися. Тоді він дістав револьвер, залишив у ньому лише один патрон, решта вилучивши. Після цього чоловік крутнув барабан, приставив ствол револьвера до скроні і натиснув на спусковий гачок. “Пролунав постріл і молодий чоловік впав на підлогу», – зазначила Мустош.

За її словами, зараз з’ясовується, звідки у чоловіка зброю. Як встановлено, загиблий є киянином, проживав один.

Вирішується питання, чи порушувати кримінальну справу. Однак, як зазначили в міліції, швидше за все, справу порушено не буде, оскільки цей випадок підпадає під кваліфікацію самогубство, пише Сегодня.

Довідка:

Російська рулетка (також гусарська рулетка) – екстремальна азартна гра. За стандартними правилами гри в порожній барабан револьвера заряджається один патрон, після чого барабан кілька разів провертається так, щоб гравці не знали, де розташовується єдиний патрон. Після цього гравці по черзі підносять дуло револьвера до власної голові і натискають на спусковий гачок.

У різних модифікаціях кількість патронів у барабані може бути різним, від одного до п’яти (так як звичайно вважається шестизарядний револьвер). У звичайних азартних іграх для імітації російської рулетки використовується іграшковий револьвер.

Кількість смертей від цієї гри невідомо…