Чай з молоком втрачає корисні властивості

Чай і молоко залишаються корисними і здоровими продуктами харчування, якщо їх вживати окремо.

У чаї містяться речовини, що допомагають знизити всмоктування жиру кишечником і зменшити рівень холестерину в крові. Однак білки, що містяться в коров’ячому молоці, нейтралізують ці речовини в чаї, попереджають учені з Асоціації дослідження чаю в Індії, пише takzdorovo.ru.

Експеримент показав, що знайдені в чаї речовини, так звані теарубігінамі і теафлавінамі, запобігають ожирінню у щурів, що харчуються їжею з високим вмістом жиру.

«Коли в чай наливають молоко, теарубігіни і теафлавіни взаємодіють з білками молока, і чай втрачає свої корисні властивості, – розповідає доктор Деважіт Бортакур. – Це означає, що ми не отримуємо корисних речовин ні з чаю, ні з молочного білка».

Раніше вчені з Університету Макмастер в США з’ясували, що жінки, які випивають дві великі склянки молока в день, після тренування втрачають більше жиру і краще підтягують м’язи. Таким чином, і чай, і молоко залишаються корисними і здоровими продуктами харчування, якщо їх вживати окремо.

Слід також пам’ятати, що чай володіє діуретичними властивостями. Тому, щоб уникнути зневоднення, потрібно, крім чаю, випивати як мінімум півтора літра чистої води в день.