До Києва привезли мощі, які зцілюють від раку і паралічу

Поклонитися святим часткам Марії Магдалини, Косми і Даміана можна буде до 1 травня.

Мощі цих святих, яким всі бажаючі зможуть поклонитися в столичному храмі апостола Луки, шануються християнами всього світу. Про їх чудодійну силу розповідають безліч історій. Наприклад, свята частка Марії Магдалини зцілює від хвороб серця, нервової системи та раку. За переказами, Марія була свідком воскресіння Ісуса Христа, коли прийшла намастити його тіло маслами. Як розповів настоятель храму апостола Луки Ярослав Ящук, одна з парафіянок чудодійним чином зцілилася, поклоняючись мощам святої.

“Жінка була хвора на рак. Але після того, як лікарі зробили їй повторне обстеження, раку не виявили. Це говорить про те, що будь-яка людина, яка звернеться за допомогою до Господа, її одержить, потрібно тільки вірити”, – розповідає Ярослав Ящук.

Мощі святих братів-безсрібників Косми і Даміана також володіють чудодійною силою. Вони не тільки лікують серцево-судинні захворювання та хвороби опорно-рухового апарату, але і виганяють бісів. За переказами, свій дар брати отримали від Господа і після цього почали лікувати людей і тварин, причому плату за свою працю не брали. Їм приписують неймовірні випадки зцілення від найтяжчих хвороб. Розповідають, що коли Косма і Даміан входили в будинок, хворий ставав здоровим. А на одній з ікон, яка зберігається в Лондоні, зображено, як брати пришивають ногу пацієнту – ось такі чудеса хірургії в IV столітті!

Мощі, привезені в столицю, зазвичай знаходяться в різних точках світу: Марії Магдалини в Римі, а Косми і Даміана – у Ессенському католицькому соборі в Німеччині, повідомляє Комсомольська правда.

ДЕ?

* Храм апостола Луки.

Територія госпіталю МВС, вул. Мануїльського, 19.

* З 19 березня до 1 травня щодня з 09.00 до 20.00.