Голова Житомирської облради Йосип Запаловський зустрівся з Генеральним Консулом Республіки Польща у Вінниці Кшиштофом Свідереком

Питання поглиблення співробітництва з Польщею – один із важливих напрямків діяльності органів місцевої влади Житомирщини. Голова облдержадміністрації Сергій Рижук переконаний, що така співпраця, особливо в питаннях інвестиційного розвитку, культурного обміну важлива для обох сторін.

На початку березня Сергій Рижук вже мав зустріч із Почесним Консулом Республіки Польща у Житомирі Юрієм Водерацьким, в ході якої було обговорено актуальні питання розбудови двосторонньої співпраці.

29 березня 2011 року відбулася чергова зустріч з представниками польської сторони – голова обласної ради Йосип Запаловський провів зустріч з Генеральним Консулом Республіки Польща у Вінниці Кшиштофом Свідереком, інформує Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Голова обласної ради, аналізуючи стан розвитку співробітництва з Польщею, відзначив успіхи в інвестиційній діяльності і зауважив, що є домовленості з рядом польських організацій, які братимуть участь у розвитку Житомирщини.

Пожвавилась торгівля з Польщею. У 2010 році товарообіг з цією країною склав 63,6 мільйона доларів США, що на 34% більше порівняно з 2009 роком. В експорті переважає деревина і вироби з неї, електричні машини, устаткування та інше.

Найпотужнішим інвестиційним проектом і гарним прикладом українсько-польської співпраці є завод у селі Чижівка Новоград-Волинського району ТОВ «Церсаніт Інвест».