Громадська рада прозвітувала про свою діяльність

30 березня 2011 року відбулося засідання Громадської ради при Житомирському міському голові. На засіданні заслухано звіт голови Ради П.Ю.Сауха про діяльність за 2008-2010 рр. та обговорено питання подальшої роботи.

Так, за період діяльності Громадської ради при Житомирському міському голові проведено 9 офіційних засідань, на яких розглядалися питання соціально-економічного та культурного розвитку міста.

Громадська рада брала участь в обговоренні проектів наступних документів:

1. Статуту територіальної громади м. Житомира,

2. Стратегічного плану розвитку м. Житомира на 2008-2017 рр.,

3. Програми надання соціальних послуг малозабезпеченим верствам населення,

4. Реформування надання адміністративних послуг населенню,

5. Про стан спортивно-оздоровчої роботи серед молоді,

6. Про сприяння у місті розвитку ОСББ.

Також було визначено пріоритетні напрямки фінансування соціальних проектів програм неприбуткових організацій для проведення конкурсів та оцінки проектів, поданих на отримання муніципальних грантів.

За ініціативи членів Громадської ради було підготовлено і розміщено у ЗМІ звернення щодо припинення стихійної торгівлі квітами по вул. Московській, а також надіслано лист до редакторів ЗМІ щодо недопущення описів насильства, жорстокості і смерті на шпальтах друкованих ЗМІ, особливо – на титульних сторінках.

Члени Громадської ради внесли свої пропозиції міському голові Володимиру Дебою щодо подальшої діяльності Ради. Зокрема, Петро Саух пропонує посилити роль Ради та розробити механізм участі громади у прийнятті рішень, у роботі засідань міськвиконкому. На його думку, саме Громадська рада має надавати міському голові пропозиції до орієнтовного плану консультацій з громадськістю та власне збирати пропозиції від громадських організацій. Діяльність ради має бути більш публічною, для цього її члени мають організовувати семінари, різноманітні зустрічі, а також звітувати у ЗМІ.

Серед інших пропозицій від членів Ради — введення до складу нової ради представників від молоді міста, запровадження постійної рубрики “Громадська рада” у газеті “Місто”, забезпечення зворотнього зв’язку — після прийняття рішення обов’язковий розгляд його результатів тощо.

Міський голова Володимир Дебой подякував членам Ради за активну життєву позицію та зауважив, що бачить доцільність діяльності Громадської ради.

Міський голова також зазначив, що планує створити Раду старійшин та Раду підприємців, які будуть дієвим дорадчим органом при міськвиконкомі, повідомляє управління по зв’язках з громадськістю міської ради.