Кубок Весни КВН Житомира 2011: нестандартний набір конкурсів та неконтрольований сміх

24 березня в актовій залі Житомирського державного технологічного університету прогриміло свято КаВееНу, а саме «Кубок Весни 2011». Отож, радувати у цей вечір глядачів взялися команди:

1. АлаКудлай;
2. Знакомые лица;
3. Штука-Турка;
4. Бродвей (збірна команд Б/У та ШоПоПаЛо);
5. Ранєткі.

Регламент гри був трохи незвичним для житомирських поціновувачів гумору, а саме: фото-розминка, розминка з залом, відео конкурс та фрістайл (вільний стиль). Характеризуючи всю гру загалом, хочеться відмітити достатньо високий рівень підготовки та запал команд, який значно виріс в порівнянні з ІІ туром Чемпіонату КВН Житомирщини. Очевидно, кавеенщики взяли гарні уроки з попередніх невдач. Отож, команди на сцені, заряд позитивних емоцій починає зростати – гра розпочалась. Нестандартний набір конкурсів дозволив зробити гру цікавішою.

Не жаліючи “електронного чорнила” пройдемося по кожній з команд:

Бродвей

Як було написано вище – це збірна двох команд. На розминці показали себе не з кращої сторони – є куди рости і до чого тягнутись. Найвлучнішою стала відповідь на питання:
– “Чому на презервативах не пишуть без ГМО?
– Щоб не жували!”

Відео конкурс був представлений як короткометражний фільм про шпигуна. Як для дебютного відео команда залишила після себе лише приємні почуття. На фрістайлі “Бродвей” виступили в новому для себе стилі: танці на початку і в кінці виступу, жарти. Стиль подачі – досить динамічно і колоритно, але можуть краще, на що і будемо сподіватись. Команда налаштована доволі «сєрьйозно» на тяжку роботу над своїми недоліками. Нам, в свою чергу, залишається побажати їм тільки успіху і натхнення.

Штука-Турка

На цей раз в складі команди була добре відома шанувальникам нашого КВН- команда “Второе КПП”. Обидві команди за плечима мають достатньо досвіду гри як в Житомирі так і по Україні. Чудова команда. Відео було презентовано учасником команди, одягненим в костюм супер-мена, і розпочато фразою: “Цьому місту потрібен супер-герой”. Смішно та креативно. На фрістайлі брали масовими мініатюрами. Запам’ятався: випадок на ковзанці, коли хлопець на відміну від всіх інших “катається” на голові:
– Що з тобою?
– Мені так зручніше.

Це потрібно бачити. Зал задоволений.

Знакомые Лица

Добре знаю цих хлопців. Чомусь до цього грали тільки в університеті. Програш в розминці вони надолужили в інших конкурсах. Смішне відео “Один день з життя таксиста”. Просто вбивається в пам’ять представлена в відео інтерпретація кліпу “Ёлки- Прованс”. Фрістайл взяли своїми цікавими ідейними мініатюрами, за що глядач щедро відплатив хлопцям оваціями в кінці виступу, а журі бронзою.

Ранєткі

Цього разу хлопцям допомагав жіночий колектив з ін’язу «Опасно для Жизни», який добре влився в гру. Проявили неабияку активність на розминці. До відеоконкурсу команда підійшла з неабиякою серйозністю і тому «Чудо-люди» у їх виконанні залишили по собі хороше враження у глядачів. Запал не зник і на фрістайл, який вони відіграли на одному диханні, неодноразово змушуючи зал аплодувати.

Найбільш запам’ятались мініатюри про «Бабусю в секс-шопі», яка спочатку все критикувала, а потім взяла собі костюмчик Сталіна та про «Кіллера», якому не дають зав’язати з його діяльністю набридливі перевірки лічильників. Зовсім трохи не вистачило для перемоги. Команда заслужено виборює срібло.

АллаКудлаЙ

Як завжди хлопці на розминці відповідали досить вдало і по декілька разів на одне питання. Акторської гри та харизми їм не позичати, тому і фрістайл з Віталками-інтернешинл зайшов на ура. Відео теж мало свою родзинку, не дивно, що глядачам сподобалось. Сумарний результат – золото з чим ми їх і вітаємо.

Всі команди висловлюють велику подяку режисеру та оператору їхніх відео Дмитрові Голумбевському, без нього відео конкурс не відбувся б.

Андрій Упир виконавчий директор Житомирського КВНу: «Гра була класна. Команди підняли свій рівень порівняно з ІІ туром. Порадували відеозаписи команд, було з чого посміятись. Особисто хочу відмітити «Знакомые лица» та «Ранєткі». Вони добре підготувались»

Євгенія Бордюг (Опасно для Жизни): «Оооо… це було надзвичайно. Мене ще ніколи не переповнював такий адреналін. Виступ на одній сцені з такими командами дуже круто і неабиякий досвід. Ці враження залишаться в моїй пам’яті на все життя.»

Сергій Рудий (глядач): «Порядок конкурсів був вибраний правильно. Відеоконкурс був вдалим рішенням, оскільки залишив командам повну свободу вибору і дозволив показати частину себе і свого стилю. Якихось претензій або недоліків відеороботи не мали. Таку ж свободу дій дав і фрістайл. Він поставив крапку у всьому і підвів до логічного кінця. Єдиним напевне мінусом за всю гру був звук. Можливо це «косяк» апаратури, але скоріш за все непідготовленість.

Для прикладу, під час відеоконкурсу в тих “кліпах”, де були різкі або гучні звуки, мені, як людині, що сиділа в кінці залу неможливо було нічого розібрати, оскільки рівень звуку був таким високим, що все зливалося в одне (хоча першим рядам було напевне гірше). Така ж ситуація була на фрістайлі, коли комусь треба було по ролі кричати, або голосно говорити – розібрати слова було важко.»

Руслан Бурківський (“Бродвей”): «Вся гра проходила на високому рівні, не можна окремо виділити хоча б одну з команд. Глядачі не залишилися розчаровані, що є дуже важливо. Для мене, як гравця однієї з команд, не сподобалося, що деякі команди не виконували всіх умов гри. Фрістайл “Алли Кудлай” щосекунди розривав зал. “Ренетки”, “Штука-Турка” и “Знакомые лица” найбільше запам’яталися в відеоконкурсі. “Бродвей” – (судити себе не можу, але скажу зі слів друзів)… Танці на початку та в кінці фрістайлу були фішкою всього Весняного Кубку, в Житомирському КВНі це велика рідкість. Дякую всім командам, що приймали участь та хочу побажати успіху у майбутньому =)).»


Ну, і для всіх шанувальників житомирського КаВееНу студент “політєха” Сергій Рудий постарався з фотографіями:

Так ось який він, заповітний трофей весни…

Назар працює на 2 фронти…

Нелегка робота у звукарів команд…

Ні пуху ні пера!

В цей вечір шанувальників КВНу було більше ніж достатньо

Фоторозминка

Запитання з залу

Відповідь зі сцени

Відеоконкурс

“Бродвей” і його новий стиль

Феодоооосий)))

Вільний Лайф))

“Ранєтки” – знову конфлікт на сцені

Школа РЕПу

“Ранєткі” і “Опасно для Жизні” – вийшов перспективний тандем

“Знакомие ліца”: Столиця Бразилії?
– Лісабооон!!!

“Штука турка”: держіть цю дуру, вона у мене корзину з пирожками украла…)))

“Алла Кудлай”: Віталік Інтернешнл

Ще один Віталік)

Нагородження учасників, призерів та переможця

Черговий трофей в руках “Алли”

На цій позитивній та властивій для КВН ноті закінчуємо репортаж. Завіса =)))

Назар РУДОЙ, Андрій ПИЛИПЧУК