Міліціонери Житомирщини відзначили День ПС

З нагоди професійного свята патрульної служби 28 лютого в Управлінні МВС України в Житомирській області відбулися урочисті заходи. Не дивлячись на 90-річну історію, в такому статусі патрульні міліціонери відзначають своє свято лише вдруге, оскільки за роки незалежності України міністерський наказ про запровадження Дня патрульної служби було підписано у 2010 році.

З вітальним словом до вартових громадського порядку звернувся заступник начальника УМВС України в Житомирській області, полковник міліції Валерій Марчевський: «Від керівництва органів внутрішніх справ Житомирщини дякую вам за роботу, за те, що ви віддані присязі, чесно та добросовісно виконуєте свої обов’язки. Від душі вітаю вас з професійним святом, бажаю міцного здоров’я, терпіння, впевненості в завтрашньому дні та міліцейської вдачі».

Щодо завдань патрульної служби Житомирської області та результатів її діяльності він зазначив: «Основна задача патрульної служби – це охорона громадського порядку, попередження злочинів та їх розкриття. Патрульна служба наряду з дільничними інспекторами працює з населенням і по тому, як зарекомендують себе працівники патрульної служби, як вони поводяться з людьми, по тому, як вони вирішують питання потерпілих громадян, так про міліцію і судять жителі області.

За минулий рік є відповідні досягнення – в цілому працівниками патрульної служби розкрито 220 злочинів і ще 1219 за їхньої участі, затримано понад 10000 правопорушників. Ці результати, відповідно до рейтингових показників, по яких оцінює діяльність МВС України, є одними з кращих в державі. Варто назвати і той факт, що представник патрульної служби від нашої області, старший сержант Володимир Максименко зайняв перше місце на всеукраїнському конкурсі на звання найкращого працівника патрульної служби. І взагалі за останні три роки ми не виходили з призової трійки даного конкурсу».

Звісно, що в святковий день працівники патрульної служби не залишилися без нагород. Ті з них, хто проявив мужність та справжній професіоналізм при забезпеченні охорони громадського порядку, особистої безпеки громадян, захисту їхніх прав, свобод і законних інтересів отримали почесні грамоти від імені начальника УМВС України в Житомирській області Юрія Івакіна.

Командир житомирського батальйону патрульної служби, майор міліції Анатолій Мавзолевський щиро подякував за теплі слова поздоровлення та високу оцінку роботи патрульної служби, пообіцявши, що «весь особовий склад батальйону, який налічує 166 працівників, докладе максимум зусиль, щоб наші громадяни, жителі Житомира, перебуваючи на вулицях та у громадських місцях, могли почувати себе спокійно в будь-який час доби».

Антон Сичевський, ВЗГ УМВС України в Житомирській області