Міліція почала шукати злочинців за допомогою соцмереж

Головне управління боротьби з організованою злочинністю МВС України активно відпрацьовує соціальні мережі, повідомила керівник інформаційно-аналітичного підрозділу «Скорпіон», підполковник міліції Сніжана Курпан. “Ми не тільки користуємося програмним забезпеченням відомих фірм, але і самі розробляємо технології, які покращують пошук і використання інформації оперативного характеру, що має строго обмежений доступ”, – зазначила вона.

“Тут збираються дані про кримінальних “небожителів”, їхні зв’язки, минуле, сьогодення і навіть прогнозоване майбутнє, – розповідає Курпан про роботу підрозділу. – Зокрема зараз дуже активно відпрацьовуємо соціальні мережі (Однокласники, ВКонтакті, Facebook …) і в цілому Інтернет. Це дає масу можливостей, від отримання відеофотоматеріалов і до цікавих повідомлень”.

Наприклад, за словами С. Курпан, на форумах обговорень та обміну думками щодо різних тем можна виділити неймовірно корисні посилання.

У той же час вона підкреслила, що будь-які відомості потрібно використовувати з розумом: “Без знання “рецепту” вони справі не допоможуть, – йдеться про викриття злочинців. Важливо, щоб напрацьоване нами вчасно підхопили оперативники, які далі формують алгоритм перевірки даних. Якщо вони підтвердяться, включається механізм оперативно-розшукової діяльності. І ця рутина дає плоди”.

За матеріалами: Сегодня