На Житомирщині двоє парубків на викрадених мопедах накатали позбавлення волі до 6 років

В одному з сіл Овруцького району упродовж однієї ночі із домогосподарств двох місцевих жителів було викрадено по мопеду, про це уранці до міліції повідомили стурбовані власники. В обох випадках, як зафіксували оперативники, невідомі збили навісні замки на дверях підсобних приміщень та безперешкодно заволоділи чужим майном.

Один з викрадених транспортних засобів дільничні інспектори виявили неподалік домогосподарства власника, однак якщо раніше двоколісний кінь браво мчав, то тепер навіть не хотів завестись. «Укатали», очевидно, за ніч нові хазяї. Інший – знайшовся уже після того, як міліціонери з’ясували особи підозрюваних.

Втім правоохоронці не сумнівались, що шукати причетних до цих крадіжок слід серед місцевих парубків, охочих до екстремальних розваг. І не помилилися.

“Двоє хлопців, 17 та 20 років, викравши спочатку один мопед, таким чином намагалися урізноманітнити своє дозвілля. Молодший, до речі, уже встрявав у подібні історії і тому має непогашену судимість”, – розповідає Сергій Поліщук, начальник відділення карного розшуку Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області.

Саме пошуки пригод посеред ночі привели молодиків до подвір’я односельця, з якого вони угнали перший двоколісний транспортний засіб. Проте дуже швидко у недосвідчених руках викрадачів він прийшов у непригодність, тож довелося, не солодко ївши, себто довго не покатавшись, покинути техніку.

Старший з хлопців, утамувавши спрагу до екстриму, вирішив повернутись додому, а молодший навпаки – ввійшов в азарт. Очевидно, тому замість піти спатоньки, знову поліз на чуже подвір’я. І цього разу нехитрий замок було швидко зірвано та викрадено мопед. Самому їздити по селу невесело, тож подався у сусіднє, де збирався похизуватись перед знайомими.

Саме там, за 30 км від місця скоєння крадіжки, уже наступного ранку його і затримали працівники Овруцького РВ УМВС України в Житомирській області, повідомив Сергій Поліщук. Водночас вилучили міліціонери і викрадену техніку. У чужому селі хлопець розповідав, що нещодавно одружився ( у 17 років!) і мопед належить його новоявленій дружині. Тепер же проявлена ним легковажність та безпечність, напевне, не дасть йому цього зробити ще довго.

Наразі за даними фактами порушено кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 «Крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище» Кримінального кодексу України, якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, повідомляє Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.