На Житомирщині стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу – в твоїх руках»

На Житомирщині стартувала Всеукраїнська акція «Майбутнє лісу – в твоїх руках». Цьогоріч за час Акції на Житомирщині планується висадити майже 1,5 млн. сіянців деревних порід, інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

До участі в акції залучається широке коло представників громадськості, влади, шкільні лісництва. Таким чином лісівники хочуть привернути увагу суспільства до проблем лісової галузі, ознайомити молодь з лісівничими професіями та залучити її до безпосередньої участі у створенні нових лісів.

Впродовж місячника школярі матимуть змогу відвідати лісомисливські підприємства, здійснити походи екологічними стежками, почути цікаві розповіді працівників лісгоспів, переглянути кінофільми на лісівничу тематику та взяти участь у конкурсах на кращий малюнок та твір на тему «Людина та ліс».

А поки погодні умови не дозволяють садити дерева – лісівники взялися за прибирання лісових масивів від сміття. Не секрет, що на сьогодні проблема забруднення лісу побутовими відходами стала однією з найболючіших серед питань охорони лісу.

В місцях масового відпочинку, поблизу автодоріг та населених пунктів лежить одноразовий посуд, порожні скляні та пластикові пляшки, кульки та обгортки – атрибути проведеного відпочинку. У деяких місцях з’явилися величезні купи сміття, куди його скидають і відпочиваючі, і жителі найближчих населених пунктів. Про совість, культуру та дотримання елементарних правил поведінки тут і говорити годі.

Перший суботник в цьому році проведено у всіх підвідомчих підприємствах Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Спеціалісти управління прибирали ліс від сміття в Станишівському лісництві Житомирського лісгоспу поблизу автодороги Житомир-Київ.

Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства закликає громадян дотримуватися елементарних правил поведінки на природі. Адже кожен рекреаційний пункт обладнаний місцем для збору сміття. А за засмічення лісів відходами законодавством передбачено накладення штрафів.

Залишайте ліс після себе таким, щоб можна було із задоволенням повернутися туди знову.