На Житомирщині юні динамівці змагались у вправності рукопашного бою

Свою майстерність у єдиноборстві рукопашного бою минулих вихідних демонстрували наймолодші вихованці дитячих юнацько-спортивних шкіл Житомирщини на змаганнях відкритої першості, організаторами яких виступило УМВС України в Житомирській області та обласне фізкультурно-спортивне товариство «Динамо».

Загалом робота з дітьми – один із ключових напрямів діяльності цього об’єднання і проходить вона, як і належить динамічному союзу, під лаконічним гаслом «Спорт проти дитячої наркоманії та злочинності!» та має на меті спонукання до здорового способу життя та фізичних занять якнайбільшої кількості хлопців та дівчат. Відтак на базі спорткомплексу і зустрічалися діти, чий вік від 7 до 9 років, з Бердичева, Коростеня, Попільні, Радомишля та 5 спортивних клубів Житомира.

Поважну суддівську колегію, до складу якої ввійшли заслужені тренери України та судді І категорії, очолив майстер спорту України Олег Довгалюк.

Окрім того, до початку поєдинків на урочистій церемонії відкриття у присутності спортсменів, їх друзів та батьків, а також численних гостей було оголошено та занесено до залікових книг окремих динамівців ІІ та ІІІ юнацькі розряди, присвоєні за результатами уже здобутих спортивних досягнень.

“Заняття спортом та перші перемоги, як і невдачі, не лише спонукають дітей до нових успіхів, але й по-справжньому гартують їх характери”, – переконані батьки Володимир та Олена Оленюк з Бердичева, які привезли на змагання відразу двох своїх синів, тож і вболівали вони удвічі активніше.

Проте для багатьох із юних динамівців це були перші серйозні змагання, тож подолати хвилювання їм допомагали не лише наставники та рідні, але й старші колеги – загалом у спорткомплексі зібралося близько 100 учасників різних вікових груп.

Цього ж дня, як розповів заступник голови обласної організації ФСТ «Динамо» полковник міліції Леонід Українець, було організовано спеціальний семінар для спортсменів віком від 10 до 17 років. Такі заняття є одним із етапів навчально-тренувальної роботи та підготовки до відповідальних обласних і всеукраїнських змагань. А готуватися слід серйозно, тому що попереду чемпіонат України з рукопашного бою, який стартує уже незабаром – 7 квітня у м. Коблево Миколаївської області.

Загалом, уже упродовж 15 років збірна Житомирщини стабільно входить у трійку лідерів. Минулого 2010 – понад половини із 30 представлених спортсменів вибороли призові місця, що дозволило нашим землякам у загальнокомандному заліку отримати бронзу, інформує Алла Ващенко, ВЗГ УМВС України в Житомирській області.

Тож і цього року динамівці сподіваються гідно представити область і поборотись за нагороди найвищого ґатунку. Бажаємо їх удачі, мужності та перемог.