Найкорисніші горіхи – волоські

Дослідження, проведене в Університеті Скрентона в Пенсільванії (США), показало, що волоські горіхи мають саме здорове поєднання антиоксидантів.

За словами керівника робіт Джо Вінсона, пригорща волоських горіхів містить майже в два рази більше антиоксидантів, ніж та ж кількість будь-яких інших горіхів – арахісу, мигдалю, горіха пекан, фісташок, фундука, кешью, бразильського горіха або макадамії, повідомляє compulenta.ru.

Примітно, що у «волоських» антиоксидантів значно вища якість, ніж у горіхах інших видів, і в 2-15 разів могутніший вітамін Е, відомий своїми антиоксидантними властивостями. Ще одна перевага волоських горіхів в тому, що найчастіше вони вживаються в сирому вигляді; в смажених горіхах якість антиоксидантів значно погіршується.

Але якщо горіхи так корисні, чому ми не їмо їх вранці, в обід і ввечері (звичайна людина отримує з горіхів лише 8% денної норми антиоксидантів)? Автори роботи відповідають на це питання так: багато людей споживають горіхи від випадку до випадку, оскільки навіть не підозрюють про те, наскільки це здоровий продукт; інші уникають включати горіхи в раціон, оскільки вважають їх занадто жирними і калорійними. Однак необхідно пам’ятати, що горіхи містять поліненасичені і мононасичені жири, які набагато корисніші насичених, що закупорюють судини.

Вживання горіхів, як запевняють вчені, захистить від набору зайвої ваги та ожиріння, оскільки забезпечує почуття ситості і виключає переїдання. Але й зловживати не варто: щодня слід з’їдати близько семи волоських горіхів – цього достатньо, щоб отримати необхідні корисні речовини.

Як відомо, Україна входить до числа головних виробників волоських горіхів у світі.