Не паліть суху траву на полі: погіршите екологію та заплатите штраф!

З настанням теплої погоди у нас вже традиційно починається масове випалювання сухої трави. Це, у свою чергу, призводить до пожеж на полях, лісових насадженнях, торфовищах та до відключень повітряних ліній електропередач.

Але і це півбіди. Дим, що поширюється внаслідок горіння та тління, негативно впливає на екологічний стан. Це приносить значні матеріальні збитки державі та погіршує наше ж здоров’я. І незважаючи на це, проїдьте житомирської об’їздною, – у полях продовжує горіти суха трава.

Пожежники інформують, що відповідно до статті 77-І Кодексу України про адміністративні правопорушення, випалювання стерні, лугів, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною та іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах без дозволу органів державного контролю у галузі охорони навколишнього середовища або порушення умов такого дозволу тягне за собою адміністративну відповідальність.

Отож, думайте, що робите, шановні громадяни!