Невдовзі з’являться кириличні поштові домени

Про це повідомив Юрій Гончарук, голова об’єднання підприємств «Український мережевий інформаційний центр» (УМІЦ), що претендує на адміністрування майбутнього кириличного домену .УКР.

«Кілька поштових програм вже підтримують таку можливість. Через півроку-рік розробники основних поштових програм обов’язково будуть повністю підтримувати інтернаціоналізовані доменні імена. Так само і розробники серверних поштових рішень заявляють про повну підтримку таких адрес, або прогнозують таку підтримку в найближчому часі», – зазначив експерт.

Поки що в Україні використання повністю кириличних адрес обмежується ще й тим, що єдиний вітчизняний кириличний домен. УКР планується запустити лише до осені 2011 року.

На даному етапі домен лише зарезервований за Україною, і УМІЦ повинен ще підтвердити технічну готовність надання послуг з його адміністрування.

Тим часом частково кириличні домени в Україні вже працюють: це адреси зони com.ua та kiev.ua, у яких адміністратор зони .ua компанія «Хостмастер» реєструє кириличні домени третього рівня.

У той же час, російський домен .РФ вже функціонує, і реєстрація в ньому кириличних адрес електронної пошти тимчасово обмежується тільки переліченими вище технічними параметрами, пише Дело.